Hoţii strigă „prindeţi hoţii!”

26 Septembrie 2008, 8:25 pm

Declaraţiile date în ultima vreme de către liderii monstruoasei coaliţii PSD-PNL fac parte din categoria „hoţii strigă «prindeţi hoţii!»”. Se porneşte de la premiza ca repetarea până la saţietate a ideii unei înţelegeri între PDL şi PRM poate acoperi înţelegerea de un an şi jumătatea dintre PSD şi PNL.

Să cântărim cele două gesturi, să vedem care este mai dăunător: abandonarea programului Alianţei DA cu preţul guvernării prin şantaj politic (fapt recunoscut public de marele aliat al liberalilor, Mircea Geoană), sau susţinerea lui Vadim pentru a-şi menţine funcţia pentru doar trei luni? Să spunem că gestul PDL a fost o greşeală, recunoscută public de către lideri. Efectul acesteia, dacă va fi vreunul, nu ţine mai mult de trei luni şi nu are cum să afecteze populaţia, ci, în cel mai rău caz, doar partidul. Dar, în cazul coaliţiei împotriva naturii ce ţine de un an şi jumătate nu se poate vorbi de greşeală. Nu poţi să greşeşti atâta timp. Este vorba de lipsa totală de respect faţă de cei care te-au votat şi de inconştienţa administrativă. Iar acest mod de a face politică îi afectează grav pe români. Măsurile sociale luate, într-o proporţie ce i-a speriat până şi pe social-democraţi, este un gest grav ce dovedeşte că pe liberali îi interesează mai mult puterea decât ceea ce se va întâmpla după ce pleacă ei. Guvernarea după principiul „după noi, potopul” este foarte riscantă şi vom vedea efectele ei în prima parte a anului viitor, când s-ar putea să nu mai fie bani de salarii pentru bugetari. Vom vota şi vom vedea.

Cât priveşte minciuna cu „sabotarea uninominalului”, o întrebare simplă, pe care ar putea-o pricepe până şi miniştrii liberali ieşeni, clarifică lucrurile: cine a încălcat legea uninominalului în decuparea colegiilor astfel încât să le permită peremiştilor să o conteste? Desigur, monstruoasa coaliţie PSD-PNL. În contra-partidă, cine a mai iniţiat o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la uninominal şi de susţinere a acestui sistem de vot? NUMAI PDL. Aşa că, domnilor coalizăţi, lasaţi-o mai moale cu acuzele. Minciunile sunt prea mari pentru a putea fi înghiţite de către electorat. Şi, vorba aceea, electoratul e mai deştept ca voi.

Comentarii (7)

Sabina27 Septembrie 2008, 5:07 pm

Pai, nu vor sa fie alesi prin uninominal, domnule Paduraru, ca stiu ca vrem sa scapam de ei. Eu am sa va votez, si daca imi inselati asteptarile stiu ca nu mai pupati votul meu. Sa speram ca voi dori sa va votez si a doua oara. Succes!

Nicusor Paduraru27 Septembrie 2008, 8:16 pm

Pentru Sabina:
Mi se pare foarte corect. Votul uninominal ii va pune pe parlamentari in fata propriei lor activitati si a asteptarilor cetatenilor. Ceea ce s-a intimplat pina acum a presupus votul doar pentru partid dar erau aceleasi persoane puse in cap de lista. Chiar daca alegatorii nu au vazut nici o activitate a unor parlamentari in folosul lor, nu au avut cum sa sanctioneze acest lucru. Acum pot, iar eu, daca voi primi increderea cetatenilor, ulterior voi fi evident supus acestei judecati corecte.

Cristi28 Septembrie 2008, 3:40 am

citez: “Masurile sociale luate, intr-o proportie ce i-a speriat pana si pe social-democrati, este un gest grav ce dovedeste ca pe liberali ii intereseaza mai mult puterea decat ceea ce se va intampla dupa ce pleaca ei. Guvernarea dupa principiul „dupa noi, potopul” este foarte riscanta si vom vedea efectele ei in prima parte a anului viitor, cand s-ar putea sa nu mai fie bani de salarii pentru bugetari.”

domnule paduraru, nu cumva – din intamplare – ati facut si dumneavoastra parte din guvernarea despre care vorbiti? faptul ca acum vorbiti de rau un lucru din care ati facut parte arata o anume ipocrizie si mai mult, o labilitate morala care ma inspaimanta. inteleg ca veti alege sa criticati masurile luate dupa ce dumneavoastra ati iesit din functia de prefect, insa si dupa aceea ati avut rang in guvernul pe care acum il blagosloviti. ipocrizia nu da bine, nici macar pe un blog oarecare. va rog sa postati programul dumneavoastra aici si nu criticile la adresa unui guvern din care ati facut parte pana de curand… de fapt scaunul de la minister este si acum cald de la fundul dumneavoastra.

Nicusor Paduraru28 Septembrie 2008, 7:54 am

Cristi, modul tau de a vedea lucrurile nu se sustine. Nu ai nici un argument in favoarea ta. Dimpotriva, daca in 2004 am fost unul din cei care au pus umarul la programul de guvernare al Aliantei DA, sunt cel mai in masura sa iti spun ca nu s-au atins obiectivele de acolo. Ai toate informatiile pe net, chiar pe site-urile guvernului.
Ceea ce uiti insa si evident ca o faci deliberat, este faptul ca din 2006 functia publica de prefect pe care am ocupat-o are o caracteristica mentionata in lege: este apolitica. La fel cum uiti ca un functionar public fie el si inalt functionar public nu este un decident al masurilor la care faci referire ci unul care trebuie sa le puna in aplicare. Este jenant sa acuzi functionarii publici de masurile dictate de guvern, insa se pare ca ai inteles foarte bine cit de argumentata legal a fost promovarea mea in minister.
Pentru a respecta distinctia dintre omul politic si functionarul public obligat legal si moral sa respecte un statut al functionarului public care nu iti permite sa te exprimi cum ai chef si pe unde ai pofta, eu mi-am dat demisia din prima zi. Tocmai pentru a respecta functia publica si pentru a avea libertate de exprimare. De ce insa nu intrebi functionarii publici inca pe scaune calde daca nu incalca moral tinuta rece a unui functionar public obligat sa aiba retineri in declaratii politice? Ar fi la fel de normal pentru modul transant in care pui problemele.
Referitor la masurile sociale luate de guvern si la afilierea clara cu PSD-ul nu ti se pare nimic anormal? Crezi ca eu pot sa uit faptul ca in 2004 lupta politica era cu un PSD nereformat (aspect valabil si astazi)? Cine e consecvent cu ceea ce se exprima in 2004? Eu am curajul sa spun aceste lucruri. Tu ai curajul sa le recunosti?

Costel28 Septembrie 2008, 10:16 am

Domnule Paduraru, nu va mai raciti gura de pomana cu liberali precum cristi. Astia nu vor recunoaste niciodata ca s-au curvasarit cu PSD. Minciuna si aroganta sunt politica lor. Sper sa o ia pe cocoasa in noiembrie, ca ne-am saturat de ei.

Cristi28 Septembrie 2008, 10:23 pm

mai costele, de cand a dat basescu semnalul, si pc, si psd si pnl sunt inamicii publici nr. 1, asa e? sa stii ca basescu a fost si este solutia imorala pentru romania. dar nu am sa fac polemica aici, pentru ca colcaie de portocalii. vroiam sa spun ca probabil daca pleci de la pnt cand barca se scufunda la pnl care e pe val, si mai apoi treci la pd-l cand iarasi crezi ca e pe val, nu este traseism, pentru ca in fiecare partid ai stat cat s-a putut… e ca o relatie de 7 ani care brusc nu mai merge… nu am sa mai comentez aici, pentru ca sistemul meu imunitar nu tolereaza bine ipocrizia. “pd-l a conservat cel mai bine idealurile aliantei d.a.”… sa fii coleg cu fostul pesedist flaiser, dupa ce te-ai injurat in consiliu cu el, mi se pare trist. “este profesionist, de aia l-a acceptat pd-l in randurile sale”…. la cat rau a facut, face si va face in continuare flaiser, mi se pare un personaj mai dezgustator ca dragonul de komodo…. domnule paduraru, va doresc succes. se pare ca pranzurile luate cu carlan si movila in timp ce erati prefect au fost rasplatite.

Nicusor Paduraru28 Septembrie 2008, 10:48 pm

Pentru Cristi:
Ghinion pentru tine. Nu am luat nici un pranz cu Carlan sau cu Movila in timpul in care eram prefect ca sa nu vorbesc de mai multe pranzuri. Eventualele intilniri erau datorate unor evenimente publice dar nici asta nu se confirma in sensurile tale, acolo er atoata lumea. Asa ca toate argumentele tale sunt nule. Iau insa in considerare succesul pe care mi-l doresti si multumesc pentru incredere.