Fenechiu, în căutare de calităţi

12 Octombrie 2008, 9:33 pm

Fenechiu anunţă că ştie sigur că i se pregătesc dosare şi că justiţia va fi sub presiunea opoziţiei. Asta în condiţiile în care şeful sau e prim ministru şi are ministrul justiţiei în subordine. Ce să înţelegem? Că Tăriceanu ar avea o înţelegere cu opoziţia să-i facă rău celui care se prezintă ca om important în partid?

Cred că e posibil, dacă mă gândesc la următorul aspect: de câte ori apare la televizor, Fenechiu este prezentat ca vicepreşedinte al PNL. E o calitate pe care, chiar dacă o vrea, nu o are. Cel puţin în zona oficială la adresa http://www.pnl.ro/index.php?id=bpcNew se observă că nu are deloc asemenea calitate, ci doar pe aceea de membru delegat cu nu ştiu ce atribuţii speciale. “Greşeala” se repetă de o bună bucată de timp şi este posibil să fie tolerată chiar de către o parte din PNL, că o recunoaştere a faptului că, după cum se exprimă însuşi impostura sa, el este “…omul care trage sforile în PNL, omul care face şi drege”. Poate că lui Călin nu-i mai place de Relu.

Când am citit chestia cu “Moldova nu e a voastră” mă gândeam că a lipsit foarte puţin să spună că e chiar a lui. Îmi pun întrebarea cine îl mai crede, mai ales dupa “duşurile” administrate chiar de către Tăriceanu slugii lui ministeriale. Puţin contează ce crede Fenechiu despre Moldova, dar important este ce vedem noi astăzi: Iaşul nu mai e al lui. Şi nici guvernul. Şi, într-o zi, nici filială.

Comentarii (6)

George12 Octombrie 2008, 11:24 pm

Se vede ca pe Fene il doare caderea. Cu cit cade mai de sus, cu atit e mai nasol. Acum o face pe-a omul lui Dumnezeu, cu gind ca l-o crede cei de la tara. Nici aia nu mai sunt asa prosti.

cristi13 Octombrie 2008, 12:29 pm

spuneti-le ce se mai intampla in filiala dumneavoastra, nu in cea a partidului vecin. la pd-l a cui nu va mai fi filiala? daca nu reusiti sa treceti peste resentimentele fata de cel care v-a propus ca prefect si va fixati ca adversar politic pnl-ul, gresiti si mie imi spune ca nu aveti NICIO strategie de campanie. la mai mare!

Nicusor Paduraru13 Octombrie 2008, 3:12 pm

Cristi,

E o vorba de duh cu un mod de salut catre o vecina de la tara care nu aude bine si care la salutul de binete raspunde ca bate parii. Se potriveste cumva.
Eu nu am adversar politic ci competitori politici. Fiecare lucru insa la timpul lui, dar simplul fapt ca imi spui ca as putea gresi, imi da de inteles ca ai o doza de apreciere pentru care iti multumesc, la fel si pentru atentia pe care o acorzi. Prietenii sunt cei care au curajul sa-ti arate eventuale erori pentru a te ajuta, ceilalti nu.
Mi se pare interesant insa ca nu raspunzi de regula pe text ci in paralel cu el. Nu am resentimente fata de Relu, in fapt exista o doza mare de indiferenta. Nu am insa o doza de indiferenta fata de exprimari defectuoase sau fata de minciuna ascunsa sub diverse forme. Daca iubesc Iasul, imi doresc sa nu fie ascuns sub palarii nepotrivite fata de oamenii din el sau sa ne fie asimilata o imagine diferita fata de ceea ce suntem. Nu intotdeauna liderii se ridica la nivelul pe care il impune Iasul si asta o spun fara retinere.
Ti-ai pus vreodata intrebarea cum suntem vazuti in tara sau pe malurile Dimbovitei? Iti spun eu ca nu ti-ar place. Am simtit pe pielea mea si in Bucuresti si in alte discutii inclusiv cu persoane onorabile din diplomatia europeana. Ca sa imi apar locul in care traiesc trebuie sa am grija si eu si tu si toti ceilalti de asta.

vladutz de dh14 Octombrie 2008, 8:45 am

relu gandeste multe. l-am vazut zilele trecute zicand ca-l doare-n…de adversarii politici. unu’ mai inganfat (si rarait) ca asta nu am vazut in viata mea… relu, lasa-ne, lasa-ne !

catalin17 Octombrie 2008, 11:15 am

Domnule Nicusor Paduraru, toata lumea stie ca Relu Fenechiu este un om de o calitate indoielnica, si ca politician sincer cred ca este cum e gigi becali cu educatia si cultural, adica nu are nici o tangenta cu politica. Este un om care vorbeste frumos, promite multe lucruri, dar la nivel de formulare si implentare a unor strategii si politici publice pot spune ca e varza, scuzati-mi expresia. Cert este ca pentru el politica inseamna guvernarea grupurilor de interese cu mutari si permutari care sa il favorizeze. Nu a facut nimic bun pentru Moldova si mai ales pentru PNL, care acum cel putin filial din Iasi e o rampa de lansare pentru oameni dubiosi, incompetenti care sa ii faca favoruri baronului. Filiala e plina de incompetenti. Si problema ca nu e singurul partid cu aceste probleme, si PSD-ul si PD-L din Iasi are aceleasi probleme. Sunt foarte mulri oameni care au venit la ciolan si nu au o treaba cu ceea ce insemna activitate politica, cu gestionarea si administrarea resurselor si politicilor in favoare dezvoltarii comunitatii. E pacat ca se intampal acest lucru, dar asta e….. ASA E ROMANIA!!! Oricum domnule Paduraru eu va stimez si va apreciezi foarte mult pentru ce ati facut cat ati fost prefect deoarece chiar ati facut o treaba buna!!!! Stim cu totii motivele demiterii dvs, stim povestea cu Salvastru, finul baronului, stim totul!!! Sunteti un politician de valoare care promite multe si care paote reforma si purifica clasa politica romaneasca. Avem nevoie de astfel de oameni care sa faca treaba si sa dea un exemplu celorlalti politicieni. Sper dora sa fiti lasat sa faceti treaba si sa nu va manance iar vreun grup de interese din partid. Oricum si el trebuie reformat, reinnoit!!! Aveti votul meu, pe care il dau omului si politicianului Paduraru!!!! Mult succes si sa fi cum ati fost si pana acum- CORECT!!!

V. Cibotarasu18 Octombrie 2008, 1:39 pm

Cel mai mare ……… care a adus enorme prejucici cetatenilor iasului trebuie sa plateasca pt asta cu toata gasca lui { datorita acestor……… sant oameni care sufera toata viata lor , si alte generatii deaici inainte din cauza acestor ………. dar pe nimeni nu intereseaza nimic ?