Poteca de centură

19 Octombrie 2008, 4:19 pm

“Cum puteţi face o şosea ocolitoare cu o singură bandă de mers pentru fiecare sens? Voi faceţi şosea ocolitoare prin oraş? Nu vă gândiţi ce trafic va fi aici, având în vedere că Iaşul e capitala Moldovei.”

Vorbele critice nu sunt ale mele, ci chiar ale premierului care a avut o opinie deloc măgulitoare pentru cei care, de ceva vreme, se bat cu carămida în piept cu proiectul şoselei de centură. Faptul că proiectul este în mare întârziere nu este o garanţie a faptului că el va fi mai bun. Anul trecut, era un termen fixat pentru rezolvarea problemelor de natură juridică şi cadastrală. Termenul de 30 septembrie, dacă nu mă înşel, nu s-a respectat, fiind “reaşezat”. Se ţi vede dealtfel că lucrările au început cu aproape un an mai târziu iar proiectul a fost supus unor schimbări de traseu discutate “tehnic” şi între lideri politici din PSD şi PNL. Şi asta pentru a ne trezi nu cu o şosea de centură, ci cu o potecă.

Se spune că diferenţa dintre un doctor şi un inginer e că doctorul îşi îngroapă nereuşitele şi nu le mai vede nimeni, în timp ce inginerul e nevoit să-ţşi suporte greşelile, pentru că le vad mai multe generaţii. Se vede acest lucru şi în cazul potecii de centură. Nu trebuie să ai înalte studii tehnice pentru a te gândi la faptul că Iaşul are nevoie de o şosea de centură serioasă şi nu de un drumeag. Este suficient să priveşti la ce se întâmplă cu infrastructura noastră, proiectată cândva pentru un anumit trafic şi ramasă acum mică. Şi, de asemenea, să te mai gândeşti la faptul că numărul maşinilor este în continua creştere. Dar, probabil că cei ce au ţinut să-şi lege numele de şoseaua de centură nu au timp de asta, fiind preocupaţi, după expresia unui lăudăros politician ieşean, de proiectele care nu se văd. Mâine-poimâine o să ne invite să circulăm pe şoseaua de centură care nu se vede acolo. Iar noi o să-i urăm drum bun în politică, acolo unde va începe, treptat, să nu se mai vadă.

Comentarii (7)

vladutz de dh19 Octombrie 2008, 6:59 pm

si tariceanu a facut gargara pe tema asta

Gardianul19 Octombrie 2008, 8:23 pm

Unde era dl inginer Prefect cand se facea studiul de fezabilitate pentru aceasta sosea.
Repede uita omul, Nicule

Nicusor Paduraru19 Octombrie 2008, 9:24 pm

Stimabile don’ guardian,

Prefectul nu face studii de fezabilitate da’ ce-ti pasa tie nu-i asa ?
La fel cum uiti faptul ca “negocierile” tehnice erau purtate la primarie cu Fenechiu. Apropo: la deschiderea lucrarilor a fost prezent actualul economist Prefect alaturi de Fenechiu si ministrul Transporturilor. Dureros pentru tine e ca studiul de fezabilitate nu e proiect ingineresc si are o natura economica.
Da’ ce sa-i faci, tu trebuie sa iti faci numarul, nu ? Ce repede te faci ca ploua cand afara e soare… Ma bucur insa caci textele tale nu arata altceva decit caracterul unora si motivul pentru care politic stiu foarte bine ce am de facut. Esti o oglinda fidela a stilului in spatele caruia se ascunde minciuna. Mai scrie te rog, imi faci trafic si devoalezi un stil al celor pe care ii servesti.

Gardianul19 Octombrie 2008, 11:41 pm

Studiaza dumneata HG28 si vezi in anexa 2 continutul cadru al unui SF. Apoi imi spui daca are sau nu treaba cu ingineria.
Pe de alta parte, Frate, hai sa nu vorbim despre cine pe cine serveste. Nu ti-ar ajuta la nimic, ba din contra.

Nicusor Paduraru20 Octombrie 2008, 8:59 am

Stimabile gardian,

Problema ta e ca uiti deliberat ceea ce e elementar: nu e treaba prefectului studiul de fezabilitate. Nu il avizeaza, nu il semneaza, nu il emite, nu il realizeaza. Si nici macar nu il verifica, rolul prefectului nu are treaba cu aspectele la care faci tu referire.
Ceea ce te doare pe tine de fapt si vrei sa ascunzi dar iti reamintesc eu e ca insusi Tariceanu a tras de urechi in mod public pe toata lumea exact la lansarea candidatilor sai pe Moldova. Nu este vorba de un punct de vedere al altcuiva care poate sa fie asimilat cu un atac politic ci e chiar o opinie suparata a celui care e prim ministru.
E dureros, nu? Una e sa te certe opozitia da’ sa te certe chiar seful tau la tine in casa de ziua ta ustura… Citeste si tu ce postez, poate ca raspunsurile tale vor fi la subiect si nu in genul de “buna dimineata bat parii”.

Vasile21 Octombrie 2008, 9:44 am

Bravo, domnule Paduraru! dati-le la picioare! va asteptam in Nicolina

GELU21 Octombrie 2008, 2:32 pm

M-as bucura daca as vedea aceasta sosea de centura cu doua benzi pe sens,dar sa fie doua benzi adevarate!!!!. Soseaua IASI -TG.FRUMOS-ROMAN-BACAU este considerata de catre soferi ca este compusa din doua benzi pe sens ceia ce nu este adevarat,exemplu:doua masini mari pe sens nu incap si din asta rezulta accidente,mai este numita si ;SOSEAUA MORTII; om trai si om vedea………..