A început campania!

31 Octombrie 2008, 12:12 am

De acum câteva minute suntem în campanie electorală…

Începe acea perioadă în care, dacă eşti candidat, şi dacă spui “mulţumesc” vânzătoarei care îţi întinde restul, tot se va spune că te porţi frumos doar pentru că vrei voturi.

Mă lovesc uneori şi eu de această atitudine. Oameni care mă iîntâlnesc prima dată îmi spun: “Păreţi un om cumsecade. Dar sper să rămâneţi aşa şi după alegeri”. Nici nu vreau să mă gândesc cam ce traume şi deziluzii au suferit aceşti alegători, dacă ăsta e unul dintre primele lucruri care le vine în minte atunci când cunosc pe cineva implicat în politică. Cred totuşi că, dincolo de orice strategii de comunicare, chiar şi cel mai simplu dintre cetăţeni poate face, dacă îşi doreşte cu adevărat acest lucru, distincţia între natural şi fals, între adevăr şi minciună. Celor care vor avea răbdarea de a încerca să mă vadă aşa cum sunt, cu bune şi cu rele, le mulţumesc încă de pe acum, indiferent care va fi “verdictul” lor.

Pentru că da, ei bine, voi încerca să rămân eu însumi şi în această perioadă, cu orice risc. Adică voi continua să spun “mulţumesc” atunci când simt că e frumos, politicos, civilizat, uman…

Comentarii (2)

catalin31 Octombrie 2008, 9:52 am

Nici nu poate fi vorba ca demersurile dumneavoastra din actuala campanie electorala sa nu fie civilizate si politicoase, cel putin din cate va cunosc eu nu v-am vazut sau cel putin auzit vreodata sa aveti un limbaj sau comportament grosolan, chiar si in momente in care poatye chiar erau justificate astfel de gesturi. Intrebarea mea este ce veti face atunci cand unul dintre contracandidatii dumneavoastra va v-a provoca prin diferite actiuni si printr-o campanie murdara de defaimare?Cum veti actiona sau veti raspunde? Si va intreb acest lucru tinand cont de faptul ca aceleasi lucu l-a patit si Dumitru Oprea in campania pt primaria Iasi, insa nu a putut rezista si a clacat, ceea ce a facut sa piarda partea indecisa a electoratului si electoratul partidelor care au pierdut in primul tur. Sper sa aveti tarie de caracter si sa gasiti solutiile cele mai bune pt a evita astfel de situatii. Eu unul va sfatuiesc sa fiti aproape de oameni, sa le intelegeti problemele, sa incercati sa gasiti solutiile cele mai potrivite si nu inultimul rand sa luptati permanent pt interesele lor, si sa-i reprezentati in Parlament asa cum trebuie. Caci la urma urmei asta e virtutea democratiei, inca de la origini, de la democratia directa ateniana!
P.S. : V-ati deschis sediul de campanie?

Lukas7 Noiembrie 2008, 6:18 pm

Cred ca a trecut vremea campaniilor electorale agresive, bazate numai si numai pe lovituri sub centura, injuraturi, tipete si intimidari. Romanii s-au saturat de politicieni nesimtiti si ingamfati care-si aduc aminte de ei doar in campania electorala si care apoi se preocupa numai de spagi, comisioane si obtinerea pe orice cai de profituri, de cele mai multe ori nelegale. A sosit timpul sa vedem politicieni responsabili si seriosi la care politeatea si etica sa faca parte din educatie si sa nu fie de fatada, si care sa fie cu adevarat aproape oamenii pe care-i reprezinta.
Suntem alaturi de dumneavoastra!