Trimiteţi bunul simţ în parlament!

29 Noiembrie 2008, 9:52 pm

Am aşteptat cu toţii votul uninominal ca pe o şansă de a apropia aleşii de alegători. Acum îl avem. Chiar dacă variantă mixtă are păcatele ei, este vorba, totuşi, de o competiţie uninominală. Când aud de posibilitatea unui mare grad de absenteism, mă gândesc la poveştile pe care le citeşte fetiţa mea, în care unele personaje pozitive îşi ratează şansa fiindcă într-un moment decisiv sunt cuprinse de un inexplicabil somn. Votarea este o poveste adevărată şi nimeni nu poate garanta că somnul ce i-ar putea cuprinde pe unii alegători în ziua votului nu ar afecta grav sfârşitul poveştii.

Aşa cum aţi putut vedea, campania din colegiul 12 a avut cam de toate. În ultima zi, adversarii mei nu s-au putut abţine să nu dea din ei toată fierea pe care o acumulaseră în cantităţi direct proporţionale cu procentele mele din sondaje. Şi au dat pe dinafară cu tot felul de materiale. Asta e! Fiecare face campanie după cum îi este caracterul.

Marele câştig din această campanie a fost întâlnirea cu alegătorii. Indiferent de condiţia lor socială sau de vârstă, o anumită constantă îi defineşte pe toţi: bunul simţ. Au participat la această campanie, dedicându-mi din timpul lor pentru a vorbi cu mine, cu toată politeţea de care pot da dovadă nişte oameni civilizaţi. M-au convins că nivelul la care ştiu să relaţioneze cu ceilalţi este deasupra celui la care înţeleg unii politicieni să relaţioneze. Şi cred că aceşti oameni pot trimite bunul simţ în Parlament într-un singur mod: să voteze. Le-aş spune să nu procedeze în modul în care o fac uneori echipele noastre de fotbal, care joacă frumos dar nu marchează. Ar fi păcat de joc.

Dragii mei, veniţi la vot şi putem îmbunătăţi regulile jocului politic! Aţi fost buni în timpul campaniei, dar nu rataţi momentul în care trebuie să finalizaţi, să obţineţi rezultatul meritat. Pentru că acest meci nu se joacă în fiecare zi, ci doar o dată la patru ani. Ar fi păcat să irosiţi atâta timp doar pentru că într-o zi de duminică v-aţi lăsat cuprinşi de un inexplicabil somn.

Comentarii (6)

TABACU GIGI30 Noiembrie 2008, 2:12 am

Am ajuns sa traim si aceste vremuri, cind ar trebui sa ne aducem aminte ce am facut noi pentru noi si familiile noatre, pentu cine am votat cu maxima si totala incredere. La virsta mea sint convins si hotarit sa cred , numai omul care a raspuns prin fapte bune si s-a tinut de cuvint cind a promis ceva. In fiecare oras al tarii romanesti, exista si traiesc , alaturi de rude si famili, oameni minunati si foarte bine pregatiti profesional.DE NU LE ACORDATI INCREDERE DOMNILOR ? Omul care are curajul, ambitia, si tupeul sa candideze pentru orasul in care traieste imreuna cu familia lui, inseamna nu-i mai convine ceva si doreste sa faca ceva nu numai pentru el, ci pentru oameni care au nevoie de ajutor. Eu cred ca romanul a uitat in primul sa se respecte pe el, sa aiba rabdare , devotament , si sa se lupte pentru ce doreste, fara sa astepte sa pice din cer. Domnue PADURARU, am avut necazuri in viata mea, (mi-a ars toata casa acum 12 ani) dar cu ambitie si rabdare am reusit sa refac la loc, tot ce disparuse. Acum tot ce am este al meu si al fam. mele, fara sa fiu aratat de nimeni cu degetul. Stiu ca nimic nu va poate schimba, onoarea si respectul , va caracterizeaza. Sa dormim asa cum ne asternem, sa fim iubiti asa cum iubim, sa primim asa cum si cit oferim, si sa nu tinjim la ce nu-i al nostru. Doresc ROMANIEI o noua fata, o noua schimbare in bine, realizata si promisa de oameni asa ca dvs. Daca veti reusi, va rog sa ii uitati pe acei oameni nesatui si fara cuvint, si sa priviti tot inainte fara a va pierde timpul sa platiti polite. Dumnezeu, are intodeauna grija, dupa fapta si rasplata. Aparentele insala, feptele raman si conteaza. Va salut, sanatate si liniste sufleteasca dvs. si fam.dvs. ca-i mai buna decit toate.

anya1 Decembrie 2008, 12:15 am

stimate domn Nicusor Paduraru, sper din tot sufletul sa castigati pe colegiul dumneavoastra pentru reprezentati cu succes PD-L iar noi va apreciem pentru activitatea dumneavoastra.v-am votat din toata inima si sper sa ne reprezentati partidul cu mandrie in parlament.PD-L la putere!!!

Vasile1 Decembrie 2008, 10:37 am

FELICITARI DOMNULE DEPUTAT. MA BUCUR CA V-AM VOTAT. SI AM VOTAT UN OM DEOSEBIT. MULT SUCCES!

Cezara1 Decembrie 2008, 7:28 pm

Va felicit din suflet si va doresc succes. V-am votat si am stiut din prima clipa cand v-ati anuntat candidatura ca veti castiga, pentru ca meritati. Am votat omul cinstit si onest.

Lukas1 Decembrie 2008, 10:36 pm

Va felicitam domnule deputat, ne bucuram ca ati castigat si speram ca activitatea dumneavoastra viitoare sa demonstreze ca sunteti un castig pentru tara si pentru poporul acesta greu incercat.Mult succes!

costin dragne3 Decembrie 2008, 10:26 am

Sper sa castigati pentru ca Iasiul merita un asemenea om sa il reprezinte in Parlament!