Incompetenţă sau interese ascunse?

17 Decembrie 2008, 11:47 am

Pe ultima sută de metri în cazul fabricii Nicolina, se face tot posibilul ca procedurile accelerate prin care statul ar urma să piardă controlul înainte să îşi intre în atribuţii noul guvern, să fie realizate ” cu succes”.

Sunt extrem de surprins, în mod neplăcut evident, de faptul că majoritatea discuţiilor purtate de mine cu persoane responsabile sau acţionari care ar fi putut să facă ceva, sunt tratate superficial. Aşteptăm de asemenea ca actualul director al Nicolina să ia o poziţie foarte fermă şi sperăm într-o discuţie foarte serioasă cu dumnealui în cursul zilei de luni, la Parlament. Mă feresc să spun, cel puţin deocamdată, ca până acum toţi cei cu care am discutat nu au pornit nici un demers serios în instanţe care să fie atât de bine construit, încât să stopeze “jaful profesional” care se practică acum.

Mai clar: s-au înaintat demersuri în instanţă prin care s-a făcut referire la legalitatea ultimei AGA. Ce înseamnă asta? Înseamnă că instanţa e posibil să confirme că ultima adunare generală nu a fost legal constituită prin deficienţele de formă juridică menţionate în procesul verbal. Între timp însă, deocamdată nimic nu poate opri acţiunile grăbite corespunzătoare procedurilor de insolvenţă şi nici demersurile organismelor fiscale privind vânzarea creanţelor Nicolina în jurul datei de 8-9 ianuarie.Soluţia ar fi ca instituţiile statului român să stopeze integral acţiunile din aceste zile, suspendând pentru o perioadă de timp toate procedurile ce vizează fabrica Nicolina.

Vă veţi întreba de ce? E foarte simplu. Atâta timp cât lichidatorul administrativ special, judecătorul sindic, AVAS, ANAF, etc. nu fac nici un demers pentru clarificarea legalităţii acestor subtile acţiuni ce pot ascunde în spate grupuri de interese şi corupţie, este clar că se doreşte accelerarea unor aspecte care să aibă ca finalitate o mare afacere privată bazată pe active ale statului român.Tot o soluţie ar fi ca instituţiile sau autorităţile legale să îşi facă treaba, însemnând verificarea legalităţii demersurilor din situaţia actuală Nicolina.

Aştept măcar un singur demers sau analiză şi din partea celui care reprezintă guvernul adică prefectul interimar. Până la a aştepta instituţii ale statului român să-şi facă datoria şi să dea răspunsurile potrivite pentru a suspenda procedurile de la Nicolina înainte de a fi prea târziu, îi rog pe cei care sunt mici acţionari, pe cei care sunt numiţi administratori de autorităţi ale statului român să iniţieze ei demersuri în justiţie care să stopeze tot ceea ce nu este legal. Până acum nu a făcut-o nici unul dintre ei , deşi aceste puncte de vedere le-au mai fost transmise. Şi mai sunt câteva instituţii care ar trebui să vegheze la protejarea a tot ce aparţine statului român, să aibă ochii mari şi să informeze pe cei responsabili.

Cine opreşte graba suspectă din ultimele săptămâni, care ar trebui să fie “finalizată” prin preluarea de către privaţi ai pachetului majoritar de la Nicolina?

Imediat după ce se vor finaliza procedurile de constituire a noilor organisme ale Parlamentului României, voi cere suspendarea până la clarificare a tuturor acestor acţiuni, prin intervenţii directe ale Guvernului, AVAS, ANAF.

Comentarii (3)

cristi cioanca2 Ianuarie 2009, 10:59 am

multi ani fericiti !

TABACU GIGI10 Ianuarie 2009, 1:42 am

Din partea mea domnule deputat PADURARU, va doresc un inceput de mandat de 4 ani, stralucitor si fructuos. LA MULTI ANI!!! 2009 noua sa va poarte noroc, sa va puteti indeplini promisiunile facute oamenilor. Deasemeni sper sa nu va schimbe cu nimic , venirea dvs. in capitala . Sa ramineti neschimbat, adica cinstit, onest, ambitios, si un foarte bun conducator. Daca am deranjat cu ceva, imi cer scuze anticipat. SUCCES! VICTORII! O VIATA MAI BUNA PTR. TOTI OAMENI! P.S. ESTE OARE POSIBIL, SA NE UITATI? …………………………………….CU RESPECT -GIGI-.

bucurestiul

[...] deci deunazi pe un foarte interesant blog o chestie foarte interesanta. Si m-am gandit ca merita mentionata. Suna cam vag, nu [...]