Probă de verticalitate – semnătura Alinei Gorghiu

7 August 2009, 10:53 am

Am văzut aseară pe unul din posturile de televiziune care încearcă timp de cel puţin 12 ore pe zi să ne ofere o supradoză de obiectivism jurnalistic, am văzut deci o emisiune în care se discută, din nou, despre semnăturile Elenei Udrea pe declaraţia ei de avere. Nu aş fi reacţionat poate scriind acest mesaj dacă nu aş fi văzut ce personaj au trimis liberalii pentru a-şi expune opinia la această dezbatere. Evident, e vorba de ultima vedetă mediatică dintr-o generaţie tânăra cu mult aplomb, dar din păcate cu mai puţină consistenţă.

Cum e posibil să îţi dai cu părerea, tu, Alina Gorghiu, pe marginea semnăturii lui Elena Udrea atât timp cât chiar tu, Alina Gorghiu, ai o situaţie identică, încă cu accent juridic mult mai periculos? Fac referire evident la semnătura Alinei Gorghiu pe care am avut şi eu ocazia să o privesc nedumerit pe două documente: raportul oficial aferent comisie Ridzi depus de către comisia de anchetă şi lista de semnături a Partidului National Liberal în baza căreia s-a înfiinţat comisia de anchetă Udrea.

Evident veţi spune că sunt părtinitor. Posibil, dar măcar m-aş fi aşteptat ca opiniile să fie spuse de o persoană care să nu fi făcut acelaşi gest, pe care îl critică la o oră de maximă audienţă fără să aibă căderea să facă acest lucru.Puteţi vedea semnăturile respective ale Alinei Gorghiu la adresa: http://iritat.blogspot.com/2009/07/care-e-semnatura-alinei-gorghiu.html. Interesant este că, deşi subiectul este cunoscut presei ieşene, nimeni nu a sesizat (cu excepţia deţinătoarei linkului de mai sus) şi nu a comentat pe marginea acestui caz absolut identic.Mai mult dacă în cazul Elena Udrea este vorba de o declaraţie de avere asumată şi care nu schimbă cu nimic documentul în sine, el fiind recunoscut ca fiind agreat aşa cum e, în cazul Alina Gorghiu, documentul a stat şi stă la baza iniţierii unei anchete. Falsul în cazul Alinei Gorghiu evident că are o greutate îndreptată nu doar asupra situaţiei personale a sa ci împotriva unei alte persoane.

E bine să ştiţi că Elena Udrea ştie de acest subiect dar nu a considerat că relevanţa sa ar fi atât de puternică precum au considerat deontologii analişti în cazul său. Aşa că enervarea mea ar fi fost temperată dacă nu aş fi văzut emisiunea cu pricina şi avalanşa de opinii într-o parte din presa centrală. Prin urmare imparţialitatea este un subiect doar în imaginaţia celor care se cred ca fiind repere morale iar atitudinea din emisiunea de aseară pune un serios semn de întrebare asupra încercării de lansare în politica viguroasă, a Alinei Gorghiu, mai mult mai devine şi reper de forţă în anchete cea care nu spune nici “pâs” despre propria ei semnatură. Ca o picanterie e bine să ştiţi că la şedinţa extraodinară de la sfârşitul lunii iulie, ‘mneaei a aflat de subiectul semnăturilor personale chiar de la colegii mei de partid, prin urmare ar fi putut sa aibă bunul simţ să fugă de a critica acelaşi subiect în cazul altora.