Parteneriat pentru cultura ieşeană

20 August 2009, 4:55 pm

Pentru că Iaşul are o amprentă culturală recunoscută la nivel naţional, iniţiez astăzi demersurile pentru un proiect de site www.culturainiasi.ro, un loc virtual unde toţi cei interesaţi de viaţa culturală ieşeană vor putea găsi informaţii legate de instituţiile de cultură din Iaşi (muzee, teatre, centre culturale, monumente arhitecturale) precum şi cu privire la evenimentele culturale ieşene. În acelaşi site va putea fi regăsită agenda culturală a Iaşului precum şi interviuri cu personalităţi ale culturii ieşene.

Iniţiez acest proiect împreună cu domnul viceprimar Gabriel Grigore, urmând ca în maximum trei săptămâni să invităm la o primă întâlnire reprezentanţi ai instituţiilor culturale ieşene, centre culturale, jurnalişti precum şi reprezentanţi ai cultelor. Atunci vom prezenta proiectul de site, modul în care propunem să fie furnizate informaţiile necesare precum şi un protocol de parteneriat corespunzător acestei colaborări. Viitorii parteneri nu vor fi nevoiţi să suporte costurile necesare înregistrării domeniului şi funcţionării site-ului.

Până acum, am purtat discuţii cu reprezentanţi ai unor instituţii de cultură ieşene precum şi cu membri ai Departamentului de Jurnalism şi Stiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii A.I. Cuza Iaşi. Din fericire, toate aceste discuţii s-au încheiat cu concluzii pozitive. Consider că acest demers se va dovedi eficient pentru un parteneriat la nivelul Iaşului care să permită autorităţilor locale să unifice sub un interes comun toate informaţiile instituţiilor de cultură ieşene. Îi invit pe toţi cei interesaţi de proiect să mă contacteze la numărul de telefon: 0232/261313, pe blogul: http://blog.nicusorpaduraru.ro şi adresa e-mail: nicusorpaduraru@yahoo.com .

Comentarii (3)

catalin21 August 2009, 11:44 am

Imi pare bine sa aud ca mai exista cineva in tara aceasta care vrea sa faca ceva pentru cultura. Acest site este un prim pas, dar cred ca trebuie facut mult mai mult pentru o capitala a culturii. Eu unul sunt un adept al dezvoltarii integrate si a proiectelor pilot si de aceea am doua intrebari: Cum poti sa dezvolti activitati culturale si sa faci promovare fara suportul autoritatilor publice si fara un minim sprijin financiar?
Care sunt obiectivele acestui proiect si ce rezultate preconizati?

Nicusor Paduraru21 August 2009, 11:58 am

Institutiile de cultura iesene sunt subordonate atit administratiei locale (Primarie, CJ), centrale (Ministerul Culturii) cat si unor structuri independente (centre culturale) deci nu exista coordonare unitara fiind necesar parteneriatul. Nu uit nici cultele: Mitropolia Moldovei si Bucovinei precum si Episcopia Romano-Catolica au si ele un rol activ. Obiectivele proiectului virtual presupun un singur loc unde toate aceste informatii strict legate de cultura sa poata fi regasite, la fel cum agenda tuturor evenimentelor sa fie actualizata la zi, sa se stie ce program au muzeele, galeriile de arta sau teatrele, Filarmonica, centrele culturale. Nu este vorba de activitati sau evenimente gestionate in cadrul proiectului ci doar de informatie utila la zi, de aceea nu costa. Administrarea acestora ar urma sa fie realizata cu sprijinul studentilor de la Departamentul de Jurnalism de la A I Cuza si multumesc domnului Daniel Condurache pentru raspunsul pozitiv.

Iapa Blanda18 Septembrie 2009, 9:41 pm

incearca un altiasi . ro…. e mai cu bun gust si simt
nu e nimic politic…
nu conteaza alegerile pt evenimentele culturale ;)