Un ghiozdan mov, plin de emoţii

14 Septembrie 2009, 11:59 am

Astăzi, fetiţa mea a gustat din nou emoţiile unui nou început. Un buchet mare de flori şi primul pas în Colegiul Naţional. De câteva zile emoţiile i-au tulburat somnul iar pentru mine a însemnat, din nou, reamintirea primei zile de şcoală.

Aseară şi-a etalat din nou “ustensilele” de şcolar: un rucsac stil Hannah Montana, penar, pixuri, totul la culoare şi în trend. Evident, conservatorul din mine tăcea la fel ca şi în momentul în care cumpăram împreună toate acestea, fiind îmbrăţişaţi de puştoiaca entuziasmată pentru noile achiziţii. Un rucsac mov, plin de emoţii.

Prima zi s-a încheiat, fetiţa mea la fel ca şi ceilalţi elevi a cântărit cu sufletul ei de copil noua dirigintă şi profesorii pe care i-a putut cunoaşte. E mulţumită şi sper ca în sfarşit să doarmă lipsită de grijile vârstei ei şi în scurt timp noii colegi şi profesori să îi formeze universul pe care mi-l doresc.

Săptămâna trecută ne-am plimbat pe holurile Colegiului şi am zăbovit în faţa plăcilor de marmură cu nume celebre ale celor care au fost elevi sau profesori şi care onorează astăzi unul din colegiile cele mai puternice din Iaşi.

“Tati, Ionel Teodoreanu a fost elev aici?” Parfumul Medelenilor mi-a reamintit de momentele în care şi eu lecturam aceste cărţi şi mi-am reamintit de emotiile acelor ani. Vacanţa s-a încheiat, fetita mea îşi trăieşte frumuseţea vârstei şi a şcolii. Mâine mă voi gândi la clasa în care învaţă şi poate că din lumea asta sucită, în care totul pare în conflict permanent, ne vom reaminti de lucrurile care contează cu adevărat.