Dobrâi deni, tavarisci Geoană

13 Noiembrie 2009, 11:39 am

Motto: “Am discutat cu domnul Iohannis despre continuarea programului Capitala Culturală început cu succes la Sibiu în 2007. Oraşul Iaşi şi-a manifestat interesul de a fi in viitor Capitală Culturală şi i-am cerut domnului Iohannis sprijinul pentru ca şi Moldova să aibă şansa de a fi pusă pe harta Europei”, a spus Geoană, citat de MediaFax.

Două slogane: „Un oraş mare, un primar puternic”, urmat de „Lucrurile importante au nevoie de timp”. Vi le amintiţi? Spun toate acestea pentru că proiectul „Iaşi, capitală culturală europeană”, este dorit de toată lumea şi evident, este şi un subiect muşcat din când în când electoral.

Unde ne eşti domnule primar? Geoană, fără să îşi dea seama, sau poate aşa este el, apelează la Iohannis, uitând că acesta este primarul Sibiului şi nu al Iaşului. Să înţelegem că primarul Nichita nu are capacitatea să gestioneze acest proiect? Gura păcătosului adevăr grăieşte. Probabil că domnul Iliescu a avut dreptate, atunci când a lipit un timbru pe fruntea lui Geoană, oferindu-i posibilitatea să devină legendă.

Nu mă pot abţine să nu speculez subţirimea declaraţiei publice a lui Geoană. Dacă până şi preşedintele PSD nu are încredere în capacităţile primarului Nichita, vă daţi seama ce bine le stă celor doi pe un panou în care spun că vor învinge împreună, deşi nici ei nu ştiu cine pe cine, cum şi în ce fel, atât imp cât defazatul Geoană apelează la primarul Sibiului pentru un proiect al Iaşului.

Ieşeni, nu aţi ales bine! Domnul Geoană vi-l recomandă pe Iohannis. Apropos, mai pun 2 picături roşii pe acest subiect. Domnule primar, rugaţi-l pe Geoană să discute cu Golovin ca să faceţi rost de ceva cărbune pentru CET şi dacă tot a fost la Moscova să tragă o fugă şi prin Belarus ca să aduceţi nişte MAZ-uri noi. Şi pentru că relaţiile sovietice să fie depline, sunt sigur că veţi găsi şi nişte investitori dispuşi să ia şi echipa de fotbal, deşi nu sunt sigur că patronii de la Chelsea văd în Poli Iaşi o vedetă europeană. Între timp, domnule primar, dacă tot aveţi parte de suportul administrativ al domnului Geoană, vă puteţi relaxa, pentru că treaba merge bine, chiar foarte bine.

Domnule Geoană, sunteţi superb! Chiar consider că este indicat să vorbiţi cât mai mult. O singură rugăminte, nu-i permiteţi lui Vanghelie să vă scrie discursurile.

Comentarii (4)

GIGI14 Noiembrie 2009, 7:04 pm

Stimate Domnule Nicusor Paduraru,

Decat sa vorbiti asa de Geoana si Nichita,intrati pe iasinews.ro si vedeti discursul lui SIMIRAD la vizita presedintelui Basescu la IASI.Apropo felicitari pentru inconstienta PDL Iasi de a accepta balastul si scursurile PSD IASI,v-ati procopsit cu adevarate talente politice.Va rog publicati prezentul daca vreti sa va mai las comentarii pertinente.

GIGI, membru PSD

GIGI14 Noiembrie 2009, 7:19 pm

Domnu Paduraru,

tot eu sunt,voiam sa va spun ca totusi apreciez faptul ca sunteti singurul politician din Iasi care v-ati implicat in deslusirea Jafului de la SC NICOLINA SA.Sunt convins ca ati gasit niste abuzuri de care v-ati crucit,va felicit pentru rezultatele la care ati ajuns,respectiv noul CA in care va veti instala si trepadusii PDL.Sub ferma conducere a fostului director Oana Catalin,veti avea un real succes.Atentie la NEatentie.GIGI
PS-rog nu stergeti daca mai doriti comentarii pertinente si pe viitor.multumesc

prietenul lui DOBASU15 Noiembrie 2009, 11:59 pm

Domnule Paduraru, am vrut sa postez un comentariu la domnul Dobasu dar nu am avut unde. Din acest motiv va rog sa va asumati rolul de interpus, poate reusiti Dvs.
Domnul Dobasu a scris un editorial unde “demonstreaza” ca rusii nu au nici un interes la CET, ceea ce, in opinia mea, poate fi calificata, in mod elegant, “o mare prostie”.
Rog sa/l intrebati pe domnul Dobasu daca stie ca prin preluarea CET, in contul datoriilor “rusii” se pot adresa in justitie pentru a/si recupera debitele de la cetatenii care au datorii in contul furnizarii de agent termic si respectiv ii pot lasa pe acestia fara casa, aceasta fiind doar unul din efecte.
Rog sa/i transmiteti domnului Dobasu ca este momentul sa puna mana pe carte si sa treaca peste starea de individ incompetent si speculativ. De asemenea, as putea sa/i nominalizez si alte motive clare pentru care CET/ul nu trebuia sa ajunga la “rusi”
Precizez ca nu sunt interesat absolut deloc de fenomenul politic actual, sunt de dreapta iar in Romania, orice s/ar spune nu exista un partid veritabil de dreapta. Va multumesc anticipat

PS Nu l/am vazut pe domnul Dobasu la fel de vehement cand s/a scris, cu dovezi, in presa ca domnul primar plimba o investitie americana la acelasi CET si a ascuns 3 (trei) ani un studiu de fezabilitate care desfiinteaza folosirea carbunelui la CET, din pacate, pentru domnul DOBASU, tot american.

Nicusor Paduraru17 Noiembrie 2009, 12:44 pm

Pentru gigi: PSD Iasi e suficient de contaminat de un stil de a face politica pe care nu-l agreez. Eu nu iti agreez punctul de vedere legat de optiunile unor oameni. Am respectat si voi respecta intotdeauna calitatea umana in mod individual indiferent ca imi este favorabila sau nu. In ziua in care vei fi critic de exemplu legat de finantarea echipei de fotbal voi putea spune ca sunt semne de critica pozitiva in interiorul PSD, deocamdata nimeni nu atinge profund acest subiect desi stim cu totii ca sunt suficiente argumente pentru organele de specialitate. Admir de regula pe cei care sunt critici si cu propriul partid, atunci am verificata pretentia si dreptul la opinii la adresa altora. Altfel… umplem blogurile degeaba.

Pentru prietenul lui Dobasu: Calitatea partidelor este bazata pe calitatea oamenilor care le reprezinta. In ce priveste optiunile de dreapta eu inca sper la ziua in care acest proiect va deveni unul unitar. Se pare insa ca nu e pregatita clasa politica pentru independenta de grupurile de interese. Tocmai de aceea asemenea decizii ce ar putea fi firesti se blocheaza in personaje politice lipsite de consecventa doctrinara. A vorbi insa de doctrina politica astazi este din pacate iluzoriu, putini sunt cei care in mod individual inteleg ce inseamna a fi de dreapta, se prefera argumentele organizationale in principal din motive de eficienta electorala.
Cat priveste subiectul CET si prezenta unor interese estice in Iasi, subiectul e mult mai profund. Eu spun ca Aurel avea nevoie de mai multe date pe care nu le-a primit in acea conferinta. Si de care avea nevoie. Marea problema e ca subiectul e ca un sapun umed: daca nu esti atent il scapi si mai mult sigur aluneci pe el.