Alerte electorale PSD pigmentate cu tupeu şi nesimţire inversă

17 Noiembrie 2009, 7:00 pm

Marţea trecută, adică pe data de 10 noiembrie, seara, tineri din echipa de campanie din colegiul meu, au avut o problemă. În zona Splai Bahlui, aproape de Podul Roş, în timp ce distribuiau materiale electorale, au fost ”opriţi” de nişte echipaje de la Poliţia Comunitară. Stilul a fost cam în felul următor: Se merge cu maşina cu farurile stinse şi cu o viteză înceată, până în apropierea locului în care se află tinerii; Odată ajunşi destul de aproape se aprind brusc farurile şi evident girofarul şi se strigă cu putere ”Stai!”. Nu se pune problema să se legitimeze un asemena organ şi nici să justifice stilul demn de filmele anilor ‘60. Important este să intimidezi.

Reacţia tinerilor a fost una pe măsura vârstei lor, adică unii dintre ei s-au speriat de această atitudine. Nu mi-a trecut nici o clipă prin cap că ar fi nevoie să le dau de înţeles că nu fac nimic rău, activităţile din campania electorală fiind ceva obişnuit. Nici ei nu au înţeles dacă au făcut ceva ilegal sau nu. Evident că nu. Cum la fel de evident este faptul că Poliţia Comunitară nu prea are dreptul legal să utilizeze girofar sau maşini de filaj. Am avut o discuţie însă cu cel care coordonează aceste echipe la nivelul municipiului Iaşi. O discuţie diplomatică şi teoretic constructivă pentru a nu se mai permite acest abuz absolut jenant şi care îmi aduce aminte de practicile staliniste.

O altă observaţie este legată de modul în care echipele Salubris îşi fac treaba. Cum nu consider necesar să ajungă atât de departe încât să produc sau să furnizez probe, am trecut şi peste asta. Mai precis, am avut informaţii pe care dacă eu le consider pertinente sper să le acceptaţi doar pe baza celor scrise de mine. Echipele Salubris fac curăţenie. Din păcate, inclusiv, în ceea ce priveşte panotajul electoral sau materiale electorale care sunt uşor de îndepărtat. Nu este o pasiune electorală a acestor oameni, ci o dispoziţie venită de ”sus” prin care bonuri de masă sau venituri sunt dependente de alegerea lui Mircea Geoană şi au devenit sarcini de serviciu.

Nu aş fi scris despre toate acestea. Ele sunt o obişnuinţă a campaniilor electorale şi din păcate o regăsim şi la noi în oraş. Am văzut însă cum îşi permite un europarlamentar să vorbească despre culmea tupeului şi a nesimţirii. Şi asta legat de vezi doamne nişte activităţi din alte campanii electorale asupra cărora, vă garantez eu, că habar nu are. Se uită de faptul că Primăria din ordinul celui care ocupă temporar acel scaun, cu sprijinul chiar al structurilor din subordine adică RATP şi DSPM, îndepărta cu nesimţire şi în văzul tuturor materialele electorale ale PDL.

P.S.: Am aflat că astăzi Nichita şi-a adus aminte de numele meu. A amestecat binişor nişte informaţii care îl deranjează şi le-a plasat pe umerii mei fără să facă distincţie între ceea ce spun şi ceea ce întelege. Nu am fost prezent, aşa că îmi este greu să comentez, de altfel un singur jurnalist m-a sunat pe acest subiect, ceilalţi preferând, bănuiesc, să scrie fără să ceară replică. O singură menţiune am pentru domnul primar: Când mai daţi declaraţii şi dacă sunt scrise semnaţi Mihăiţă. Asta din pasiune pentru visul tânărului care se vedea ofiţer de securitate în urmă cu ceva ani.

Comentarii (2)

GIGI18 Noiembrie 2009, 9:43 pm

tot eu sunt :) v-am spus ca daca respectati post-urile mele le voi face pertinent si cu bun simt

Voiam sa completez ceva:In PSd are cine sa le ia locul dinozaurilor,atunci cand ei vor disparea de pe planeta politicii,dar ma tem ca in partidul-corabie PDL(mandra corabia/mester carmaciul) veti scapa de Basescu si acolitii sai cum spunea Dumas,dupa 20 ani:)

Nicusor Paduraru19 Noiembrie 2009, 1:13 pm

Pentru Gigi:
Lasand la o parte aspectele tendentioase cu evidenta nuanta politica pe care nu le accept, o sa ma refer la tinerii la care se face referire. E deplasat si total incorect ceea ce scrii, ai depasit o masura a unor aspecte pertinente mintind efectiv si amestecand si o etnie in text probabil doar din rautate si fiindu-ti protejata identitatea. Din acest motiv sunt nevoit de acum sa moderez ceea ce depaseste prin minciuna bunul simt.