Iaşul – ţara lui Papură Vodă

21 Ianuarie 2010, 1:49 pm

De câteva zile un nou subiect reaprinde pasiuni politice şi pecuniare. Concursul pentru postul de director de marketing de la CET, este evident o făcătură. Într-o lume în care nu sunt locuri de muncă, un post cald, plătit cu 50 de milioane de lei vechi este imposibil să nu genereze interes pentru foarte multă lume. Se pare însă, că Mugur Cozmanciuc în atacul său către energetica locală a beneficiat de o puternică protecţie violet. Cum altfel am putea explica faptul că s-a trezit singur singurel într-un concurs la care poate ar fi trebuit să ai o grămadă de doritori.

Argumentele folosite de colegii săi (cei care îl susţin) legate de dreptul cetăţeanului Cozmanciuc de a se înscrie la un concurs sunt corecte, însă situaţia pare a fi de o naivitate jignitoare la adresa ieşenilor obişnuiţi. Nu neg nimic din drepturile oricui de a se înscrie la un concurs, nu sunt eu cel care să aprecieze calităţi profesionale şi nu am dorit să aduc atingere demnităţii unui om. Aseară însă la postul de televiziune TeleM am auzit cele mai stupide declaraţii, ceea ce justifică, cel puţin moral, nevoia de a se da răspuns unor întrebări.

1. Domnul Ivana a declarat că a anunţat concursul respectiv în presă şi la AJOFM. Nu am văzut anunţurile din presă, am verificat însă la AJOFM. Se pare că acea adresă a fost transmisă în ajunul Anului Nou la AJOFM. Anunţul însă nu preciza informaţii obişnuite pentru un concurs în sensul perioadei sau locului, fiind o simplă informaţie. În aceste condiţii devine evident insuficient pentru o transparenţă totală şi nu permite tuturor celor care caută un loc de muncă prin AJOFM să aibă informaţii concrete.

2. În toate aceste zile s-a vehiculat că acest post este de director de marketing. Aseară însă am ascultat Radio Erevan, nu e de marketing, ci e post de director comercial (după spusele domnului Ivana). Şi ca să se moduleze subiectul, e un fel de marketing cu atribuţii comerciale. Orice cunoscător al acestor domenii ştie că diferenţa este de la cer la pământ. Una este să te ocupi de marketing şi alta să fii director comercial resposabil cu toate contractele şi plăţile aferente acestora, responsabil cu aprovizionarea cu cărbune (evident pe competenţe comerciale) sau responsabil pe monitorizarea încasărilor de la clienţi.

3. Domnul Cozmanciuc a fost membru în consiliul de administraţie de la CET. Prin urmare a fost atât consilier judeţean cât şi persoana desemnată de consiliul local în CA de la CET. La prima şedinţă a consiliului local din acest an şi-a depus demisia din această calitate oficială, ulterior înscriindu-se la acest concurs. Are toate aceste drepturi, premeditarea însă a servirii unui post de director la CET devine însă tot mai clar conturată.

Evident, toate aceste aspecte lasă semne de întrebare, dacă nu de legalitate, atunci cel puţin de moralitate. Cine mai crede că acest caz este chiar aşa de simplu şi nu are în spate nici o înţelegere politică? Să fim serioşi! Jocurile din spatele CET par a fi cu mult mai interesante.

Comentarii (3)

daniel21 Ianuarie 2010, 2:20 pm

Domnule Paduraru asta este politica de Bahlui. Cand sunt de la ceilalti, sariti si aratati cu degetul, cand sunt de la dv este ok.
Iar ca sa fie corecta informatia, Domnul Cozmanciuc si-a dat demisia din CA de la CET cand a devenit Consilier Judetean :) )
Stiti care este partea deranjanta? Ca toate partidele fac la fel, ai lor sunt buni iar celalti nu.

Nicusor Paduraru21 Ianuarie 2010, 3:54 pm

Daca acestea iti sunt argumentele, nu ai reusit decat sa accentuezi fara sa iti dai seama ceea ce am scris.
Cat priveste momentul demisiei, am verificat din nou si am inteles ca la prima sedinta a fost pusa problema inlocuitorului sau, deci am inteles eu gresit. Oricum ar fi, asta nu schimba substantial problema.

GIGI23 Ianuarie 2010, 12:19 am

Bravo Nicule, competent ca de obicei!