Reacţia promptă a premierului Emil Boc

5 Februarie 2010, 2:48 pm

În această săptămână, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Industrii şi Servicii s-a discutat despre iniţiativele legislative privind produsele etnobotanice cu efect halucinogen care au creat în ultimul an o grămadă de discuţii şi victime.

Am avut un dialog foarte dur cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, având în vedere timpul prea lung pentru o intervenţie care să determine măsuri concrete pe acest subiect. Am solicitat de asemenea, prin intermediul Comisiei de Industrie să obţinem informaţii de la instituţiile abilitate legate de cei care comercializează acest gen de produse şi legalitatea activităţii lor.

Astăzi am citit în presă despre intervenţia premierului Emil Boc pe acest subiect şi m-am bucurat de fermitatea domniei sale în sensul unor măsuri imediate care să nu mai permită apariţia unor victime, în principal din generaţia tânără care “testează” asemenea produse.

Comentarii (2)

cuza_voda5 Februarie 2010, 5:11 pm

sa speram ca o sa se aplice cat mai curand aceste masuri.

felicitari ca demersul dvs,inceput acum ceva timp,are si o finalizare.

Nicusor B.5 Februarie 2010, 5:38 pm

Locuiesc intr-un bloc in care in spatiul comercial de la parter este gazduit un magazin care vinde produse etnobotanice cu efect halucinogen. Nu ma refer acum la clientela -numerosi tineri din care unii de bani gata dar cei mai multi sunt din cei carora foamea li se vede intiparita pe fata. Ma refer acum la actul comercial propriu zis. Nu are casa de marcat, incaseaza banii ca in talcioc. Are afisata o lista de preturi nelizibila, fara antet si fara semnatura, nu are afisat la vedere vreo restrictie de varsta -ca la tigari de ex. Nu are afisat ACTUL LEGAL DE FUNCTIONARE A PUNCTULUI DE LUCRU ! Pentru toate acestea exista legi si organe ale statului care sa asigure aplicarea lor. De ce Legea nu se aplica in acest tip de comert. Asta-i problema pentru care trebuia sa fie o reactie inca dupa aparitia primului magazin din cele peste 50 cate sunt acum in Iasi. In context, va urez succes si va felicit pentru intiativele Dvs. desfasurate in toate directiile cu aceiasi intensitate si din pacate, pana acum cu acelasi tip de rezultat.