Realităţi care nu convin liberalilor

23 Februarie 2010, 3:43 pm

Şi eu confirm faptul că în 24 ianuarie aşteptam răspunsuri de la liberali privind o alianţă cu ei în CL şi CJ. Ceea ce a precizat Gabriel Grigore e real, doar că răspunsul liberalilor nu a venit la acel moment. În aceeaşi perioadă, jocul liberalilor era însă axat mai degrabă pe introducerea lui Mugur Cozmanciuc la CET ca director, dublat de mesaje politice legate de campania lor de alegeri interne în partid. Au forţat mesaje false permanente pentru a părea că sunt în opoziţie, în realitate îşi reglează de mult timp interesele prin înţelegeri Nichita- Fenechiu.

Au existat asemenea discuţii şi între noi, cei din PDL, sensul eventual al propunerilor era ca PD-L şi PNL să schimbe şi la CJ şi la CL persoanele care ţin de PSD. În ambele locuri, pentru a nu exista o percepţie de dualism de atitudine. La urma urmei, mai ales în CL, democrat liberalii sunt împinşi realmente în opoziţie prin votul permanent al liberalilor alături de PSD. Adomniţei vehiculează inutil faptul că ar fi altfel şi ascunde cu maxim tupeu o realitate evidentă pregătindu-şi terenul de campanie electorală pentru primărie.

Şi cum ar putea să “muşte” politic dacă nu s-ar poziţiona ca şi cum ar fi în opoziţie, deşi pe subterane trebuie să înghită înţelegerile lui Fenechiu cu Nichita. Chiar şi jocul alegerilor interne de la PNL pe municipiu era previzibil: am şi previzionat unor prieteni că va rămâne sigur şef la municipiu, sensul fiind de anihilare prin competiţie falsă a unor alte eventuale candidaturi. Dealtfel nimic nou la PNL: Adomniţei la municipiu şi Fenechiu la judeţ. Alegerile sunt cumva inutile, pentru că la PNL alegerile de la nivel local trebuiau să aibă loc după congresul lor, motivul fiind de o logică elementară: faci alegeri în baza unui statut modificat – mai întâi îl modifici şi după aceea refaci structurile de jos în sus în baza noului statut. Cum Fenechiu nu e însă prea iubit la nivel central şi nici Adomniţei, nu mai creează pasiuni deosebite, ambii şi-au consolidat poziţiile încercând să creeze senzaţia că se ceartă. Unii poate i-au şi crezut, întâmplarea face că le cunosc jocurile, orice aparentă ceartă e de fapt o negociere în plus pe cine ştie ce interese politice. Îşi datorează dealtfel reciproc susţinerile şi evoluţiile politice.

Problema lor e ca au nevoie ca de aer să mimeze opoziţia, mai ales în CL. Imposibil, după părerea mea, atât timp cât votul consilierilor locali PNL este probă evidentă a minciunii mascate de discursuri furtunoase sau impertinente. Cine nu a văzut cum sună telefoanele când arde Nichita pentru vreo hotărâre?

Prima reacţie privind eventuale înţelegeri locale cu PNL părea pozitivă din partea unor liberali încă din seara de 23 ianuarie, probabil însă că după consultările lor cu Adomniţei şi Fenechiu au renunţat să continue discuţiile şi totul s-a blocat. Mi-am dat seama că nici nu aveau cum să accepte, erau deja înţeleşi cu Nichita şi ar fi ajuns în situaţii neconvenabile. Aşa că, stimaţi jucători liberali, e evident că nu veţi putea face nimic în sens politic pentru ieşeni atât timp cât nu veţi rupe pisica neagra a înţelegerilor subterane ale lui Fenechiu girate moral şi de Adomniţei. Şi nici nu puteţi recunoaşte public acest aspect, deşi încercaţi cu disperare să mimaţi opoziţia. Voi sunteţi cei care îl tineţi din punct de vedere politic în viaţă pe Nichita, chiar dacă individual sunt multe persoane onorabile care ştiu că ceea ce am scris e perfect justificat de realitate.

Deschiderea manifestată de către noi ar trebui să rămână valabilă. Mie nu îmi plac jocurile duale şi cred că majoritatea colegilor mei gândesc la fel.

Comentarii (4)

[...] PDL Nicuşor Păduraru confirmă pe blogul său, că pe 24 ianuarie, liberalii urmau să dea un răspuns în privinţa unei alianţe de dreapta la [...]

[...] reamintesc, dle Paduraru ca in acea seara va distrati la Gala nu stiu care sub atenta supraveghere a Basescului si cu [...]

Nicusor Paduraru24 Februarie 2010, 12:02 pm

Marius, ziua de 23 ianuarie nu are doar ore de seara. Seara am fost la acea manifestare la care am premiat excelenta ieseana. O parte din discutii avusesera loc insa inca de dimineata, asteptam feed-back dar nu a mai venit, asta este.
Pe de alta parte insa ar fi cazul sa revezi stilul in care dorea Cristi Adomnitei sa discute despre buget si in ce moment. Excesul de atitudine nu inseamna ca iti si atingi scopurile.

Magda24 Februarie 2010, 4:20 pm

Parerea lui Danga este doar a lui….Nici nu stiu cine este…dar cred ca reprezinta metaforic vorbind o “trambita”……
Atunci cand cineva spune lucrurilor pe nume este cam dureros si dai cu gura ca sa te aperi …