Un altfel de puls ?

6 Mai 2010, 11:47 am

1.Am atras atenția în Plenul Parlamentului asupra unei colaborări între Romtelecom și ASTRA care a depășit limite nu numai legale ci și ale bunului simț. Răspunsul instituțiilor statului mă mulțumește pe deplin, ieri Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor a luat prima măsură concretă stopând acel parteneriat și cerând ASTRA să îi informeze pe toți clienții Romtelecom care primiseră polița de asigurare că a fost denunțată această colaborare. Mai multe detalii le puteți găsi pe :

http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/84705/Astra-trebuie-sa-denunte-politele-de-asigurare-a-locuintei-transmise-prin-Romtelecom.html#comments_href

http://www.adevarul.ro/financiar/CSA_obliga_ASTRA_sa_denunte_politele_incheiate_prin_intermediul_Romtelecom

http://www.mediafax.ro/economic/csa-a-hotarat-ca-astra-sa-rezilieze-toate-politele-de-asigurare-incheiate-prin-romtelecom-6072978

În presa locală se pare că nu am avut succes pentru ca informația să fie preluată (am accesat doar varianta electronică), doar câteva publicații cum ar fi Evenimentul, Ieșeanul, Iașicâștigă, Jurnalvirtual.ro. Spre deosebire de noi ieșenii au părut mult mai interesați jurnaliștii din presa națională.

2. Ca să pună capac, am verificat și factura pe cabinetul parlamentar și am descoperit că am poliță seria C08 P13, nr. 5730760 emisă în 22.04.2010, pe numele meu deși nu sunt proprietarul cabinetului parlamentar. Se pare că am pierdut și startul, 10 zile de la data facturării au trecut, prin urmare nu mai pot să denunț buclucașa poliță. Vezi fișier anexat.

3. De tot râsul! În studiul de fezabilitate privind amenajarea spaţiilor de joacă pentru copii în Iaşi, la pagina 9, regăsesc un text uluitor: „Varianta zero – Opţiunea “A nu face nimic” sau a continua situaţia existent (…). Această variantă, aparent cea mai puţin costisitoare deoarece nu implică investiţii şi eforturi financiare, este în fapt cea mai costisitoare deoarece: (…) ” Atât timp cât se face un studiu de fezabilitate pentru parcuri oare ce caută acest minunat text plin de înţelepciune bahluiană?

4. Puncteză liberalii pe tabela de marcaj ieșeană, 2-0, un om la CET și un om la Tehnopolis. Cum este vorba de o structură finanțată din bani publici (nu putem vorbi numai de auto finanțare) și cum nu am auzit de vreun concurs, îmi pun întrebări legate de fisurile din legislație. Într-o țară aflată în criză și în condițiile în care sunt funcționari publici sau angajați ai administrației publice locale care se tem de locul lor de muncă, în acest caz miroase a numiri directe. Poate că prefectul se va sesiza pentru că modul în care funcționează orice societate aparținând administrației publice locale se supune decizilor Consiliului Local respectiv Județean, iar eu nu am văzut sau auzit de vreo asemenea hotărâre. Când va mai ieși Cristian Adomniței să denunțe colaborarea dintre PSD și PNL să îi readuceți aminte că oamenii lor se află în zona unde se mișcă sau se vor mișca foarte mulți bani.

5. Am văzut că la CET s-a mai cumpărat un soft de vreo 600 de milioane de lei vechi. La ce le-o folosi acest soft, nu știu și nu am întrebat direct, însă compania Siveco este un client constant în a furniza programe scumpe, iar Relu Fenechiu este președintele comisei de IT din parlament și nu îi ”cunoaște” chiar deloc (sîc!). Dau același sfat lui Mugur Cozmanciuc, ai grijă la ce ești pus să semnezi. Oare pe când o nouă achiziție de soft la Tehnopolis?

6. Am văzut că apar foarte multe articole în care se folosește o fotografie de ”agent 007”, eu cred că dă bine, însă îi rog pe jurnaliștii care se ocupă de fotografii să mă ajute din baza lor de date cu câteva imagini în format electronic pe care să le pun la dispoziția tuturor pe site. Până atunci nu mă deranjează dacă o să puneți pe pagini cu rating ridicat și dimensiuni cât mai mari fotografia cu pistolul. Sugerez ca lângă pistol să nu puneți imagini ale unor colegi de-ai mei.

Comentarii (1)

Ariadna13 Mai 2010, 3:08 pm

Dl Paduraru dar chiar nu puteti sa mai faceti ceva??? in ce tara traim daca si Dvs sunteti sfidat si CSA si ANPDCP, si Parlamentul? Souneti-i Lui Basescu sa mai opreasca nesimtirea si jaful populatiei ca-n codru.. cu nesimtire maxima

Astra vinde mai departe politele “cadou” de asigurare a locuintelor catre abonatii Romtelecom, desi CSA a interzis acest lucru
de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 11 mai 2010, 20:46 Economie | Companii

documente
Comunicat Astra Asigurari
(11 Mai 2010) DOC, 93KB Din luna aprilie si pana in prezent numeroase persoane fizice din baza de date a Romtelecom au acceptat deliberat polita de asigurare a locuintei emisa de Astra Asigurari si au fost primite deja solicitari de despagubire pe aceste polite, care vor fi onorate, a anuntat marti asiguratorul. Desi CSA a hotarat ca emiterea acestor polite a fost ilegala si a decis ca asiguratorul sa-si rezilieze toate contractele incheiate in baza acestui parteneriat, un simplu telefon la un call-center Astra Asigurari demonstreaza ca firma considera politele valide si sistemul de prelungire a politelor functioneaza in continuare.

“In data de 27 aprilie 2010, Romtelecom si ASTRA Asigurari au demarat un proiect prin care Romtelecom a transmis clientilor sai persoane fizice, o polita gratuita de asigurare a locuintei de la ASTRA Asigurari, incheiata pentru o perioada de 3 luni. Promotia a fost gandita pentru a acorda un beneficiu suplimentar clientilor Romtelecom. Acestia sunt beneficiarii politelor gratuite de asigurare a locuintei pentru 3 luni. Politele sunt oferite ca un cadou clientului, care nu are alte obligatii. (…) In cazul in care clientul nu opteaza pentru prelungirea politei de asigurare, aceasta inceteaza automat dupa expirarea celor 3 luni”, se arata in comunicatul Astra Asigurari.

•Ce nu spune comunicatul Astra Asigurari

Ce nu spune comunicatul Astra Asigurari este ca acordul mai prevedea ca daca in cele trei luni abonatii operatorului nu s-ar fi dus la magazinele Romtelecom sau nu ar fi sunat la 1930 sa refuze polita “cadou”, se considera ca acestia si-au dat acordul pentru folosirea datelor personale (nume, prenume, numar/numere de telefon si adresa) de catre Astra.

De altfel, pentru acest lucru Protectia Datelor (ANSPDCP) a amendat Romtelecom cu 5.000 lei, decizie pe care operatorul telecom a anuntat ca o va ataca in instanta.

•Cum apeland un numar esti taxat automat cu 10 euro si ti se prelungeste asigurarea Astra – Romtelecom

Polita Romtelecom-Astra
Foto: HotNews.ro

Un alt lucru pe care nu-l spune comunicatul Astra Asigurari este felul cel putin confuz prin care contractul de asigurare permitea prelungirea politei, prin apelarea unui numar de telefon. Mai precis in contract la modalitatea de platire a primei de asiguarare se mentioneaza ca prima rata (10 euro) aferenta primelor 3 luni de gratuitate este platita de Astra, urmand ca a doua rata sa se faca prin plata de catre asigurat sunand la un numar indicat in contract sau exprimandu-si acordul la primirea unui apel din partea unui reprezentant Astra.

In contract nu se spune insa ca apeland acel numar iti va raspunde un robot si vei fi taxat automat cu 10 euro. Unii clienti din Timisoara au dat telefon la acel numar pentru a mai cere informatii, asa cum o arata un articol din Ziua de Vest, si s-au trezit ca le-a fost automat prelungita asigurarea.

HotNews.ro a sunat marti la numarul indicat in polita Astra Asigurari si am constatat ca serviciul este in continuare functional.

Iata mesajul:

“Va multumim ca ati apelat acest numar pentru a va prelungi asigurarea de locuinta cu inca 12 luni in conditiile promotiei dedicate abonatilor Romtelecom. Prin acest apel plata dumneavoastra in valoare de 10 euro a fost inregistrata si se va regasi in urmatoarea factura Romtelecom”.

•Angajat call-center Astra Asigurari: Clientii care au primit politele nu sunt afectati de suspendarea promotiei

Desi CSA a cerut Astra Asigurari sa rezilieze contractele de asigurari incheiate anterior in urma acestui acord cu Romtelecom, un simplu telefon la un call-center Astra Asigurari pentru a cere informatii cu privire la aceasta polita arata ca asiguratorul nu a pus in aplicare decizia autoritatii de supraveghere a acestei piete.

“CSA a decis suspendarea promotiei si aceasta a fost suspendata de circa 10 zile. Clientii, persoane fizice ai Romtelecom, care au intrat insa in posesia politelor pot in continuare sa acceseze numarul de telefon pentru prelungirea politelor si nu sunt cu nimic afectati de suspendarea acestui proiect. Singura schimbare este ca nu au fost trimise noi polite. Acel serviciu (numarul de telefon pentru prelungirea automata a politei) se adreseaza clientilor care au primit polite inainte ca aceasta promotie sa fie oprita si trebuie sa aiba libertatea de a alege aceasta polita pentru ca altfel nu se mai intelege nimic”, a precizat o angajata a call-center-ului Astra Asigurari contactata de HotNews.ro.

Faptul ca Astra Asigurari nu respecta decizia CSA a fost semnalata intr-un articol recent si in Jurnalul National.

REFERINŢE UPDATE: Romtelecom, amendata cu 5.000 lei pentru furnizarea nelegala a datelor in cazul politei “cadou” Astra de asigurare a locuintelor abonatilor. Romtelecom va contesta decizia in instanta
CSA: Polita de asigurare a locuintelor Astra trimisa abonatilor Romtelecom este ilegala

Citeşte mai multe despre romtelecom • asigurarea locuintelor • astra asigurari FACEBOOK TWITTER DELICIOUS REDDIT RSS
1553 vizualizări

Comentariul va fi vizibil după validarea de către editorul site-ului.
Vă mulţumim.

Comentariul nu a putut fi salvat din cauza unei erori pe server.
Toate câmpurile sunt obligatorii.
Daca nu sunteţi înregistrat, comentariul dumneavoastră
va apărea cu sufixul ‘Anonim’.
Nume
Adresa e-mail

Subiect
Comentariu

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conţinutul acestuia şi îşi va asuma eventualele daune, în cazul unor acţiuni legale împotriva celor publicate.
adaugare comentariu [10 comentarii -1 (3 voturi) alarma falsa (Marţi, 11 mai 2010, 20:24)
castor [anonim]
Nu inteleg agitatia asta,aia au trimis niste contracte si atat.Ce-o fi in clauze,ca dupa nu stiu cat timp devine automat valabil=0.Cata vreme nu e SEMNAT de catre cealalta parte,nu confirmat telefonic,apropo,Romtelecomul si altele o sa si-o fure urat(financiar)daca mai duc politica asta de stabilire de contracte,servicii,etc,telefonic.Ce garantii au ca nu au vorbit cu pisica mea,intamplator datele mele personale fiind notate langa telefon?
raspunde trimite
+5 (5 voturi) In situatia de fatza (Marţi, 11 mai 2010, 22:39)
Milka Man [anonim] i-a raspuns lui castor
cand amenda maxima este de 5000 RON, Romtelecomul ar fi in stare sa iti puna pe factura si suma de plata la ASTRA, uite asa…pt ca pot…:-p.Si atunci, omul are probleme, ca e pus pe drumuri s.a.m.d.Daca romanii ar fi alta natie, poate ar boicota acum Romtelecomul si ar pleca la concurenta…Nu ca ar fi mai bine, dar macar le-ar da smecherilor o palma…E al dracului de simplu sa treci de le Romtelecom la RDS/UPC… raspunde trimite +4 (4 voturi) preţuri (Miercuri, 12 mai 2010, 3:20)
Sakura [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man
Ţinând cont de tarifele practicate de concurenţă, oricum nu înţeleg de ce unii se mai încăpăţânează să rămână la RomteleNoise. raspunde trimite 0 (0 voturi) S-a dat spaga ! (Miercuri, 12 mai 2010, 11:06)
Dan [anonim] i-a raspuns lui castor
Singura explicatie.Tara spagii. raspunde trimite +6 (6 voturi) 5 mil euro amenda (Marţi, 11 mai 2010, 21:23)
Ioan [anonim]
Romtelecom trebuia amendat cu 5 mil euro nu 5.000 lei iar Astra sa primeasca si ea tot 5 mil euro amenda.
Eu chiar daca sunt abonat la RTL ma doare in cot de abuzurile pe care la fac cei doi, nimeni nu ma poate obliga la nimic. Atat timp cat semnatura mea nu se afla pe hartiile alea nu au nicio valoare dar si daca o falsifica dau de dracu, unul mai negru decat criza.
Institutiile care ar trebui sa protejeze datele personale dau amenzi simbolice pentru asemenea abuzuri, amenzi de milioane de euro si ii calmeaza, in Romania daca sanctiunile nu se tripleaza astfel de abuzuri vor continua. raspunde trimite +6 (6 voturi) Asa….si? (Marţi, 11 mai 2010, 21:38)
Milka Man [anonim]
O sa le dea CSA o amenda simbolica de 5000 RON si celor de la ASTRA, timp in care vor convinge cel putin cateva zeci de mii de pensionari sa nu renunte la politele de asigurare.Si uite asa, ASTRA scoate bani pe timp de criza, incercand sa isi rezolve problemele financiare…Ce sa faci daca nu ai o startegie de marketing ca lumea si nici bani ca sa pui pe altii sa iti faca strategia….De ce numai ASTRA face magarii din astea?Ia sa sape ziaristii dupa rahat, ca pute de la o posta…Macar sa le terfeleasca bine imaginea.De ce in alte tari, nimeni nu se gandeste nici macar sa incalce drepturile consumatorilor din cauza amenzilor de sute de milioane de lei….Daca CSA nu e in stare sa ii bage in faliment pe cei de la Romtelecom si ASTRA, atunci ar trebui sa fie desfintata, ca ANI!Oare ce politicieni au sprijinit afacerea asta?Ziaristilor, e rost de scandal!!!!Pe ei, fratilor! raspunde trimite +3 (3 voturi) Normal (Marţi, 11 mai 2010, 22:01)
http://www.8v.ro [utilizator]
Cand amenzile sunt 5000 RON. Suma reprezinta pur si simplu rest, maruntis. raspunde trimite 0 (0 voturi) stau si ma minunez (Miercuri, 12 mai 2010, 10:14)
Luke [anonim]
cat de imbecili pot fi cei de la alte companii de asigurari. de ce nu spun nimic? de ce nu dau astra in judecata pentru concurenta neloiala pana la instante europene?

cu toate ca_comisia trebuie sa faca ceva concret cei direct interesati trebuie sa actioneze

PS: hotnews, ati putea contacta reprezentanti ai altor companii de asigurari si sa-i intrebati ce parere au, ce au de gand sa faca ei pentru a remedia situatia si implicit pentru a-si apara proprile interese raspunde trimite 0 (0 voturi) praf in ochi… (Miercuri, 12 mai 2010, 11:20)
igor [anonim]
frectii la un picior de lemn…La nivelul asta, cei de la ANPC sunt mituiti, iau spaga bani si vacante in strainatate….daca reclami un managin de cartier ca ti-au dat ceva stricat, magazinului ii este suspendata activitatea si amenda mare. Dar la nivelul asta, sa dai amenda de 5mii ron, e doar flegma pe faţa abonatului. La ce amploare a luat telefonia mobila, la ce naiba mai tin persoanele fizice si rahatul ala de telefon?
Numai bine’

p.s. “rromtelefon” numai tigani combinatori.. Pe bunica-mea au sunat-o ieri ca intarziase cu plata facturii, si i-au spus ca ii vor reduce abonamentul, daca nu-si permite sa-l plateasca integral….totul ca sa te tina client la ei… vai de capul lor raspunde trimite 0 (0 voturi) sunt hotarat (Miercuri, 12 mai 2010, 12:03)
vall [anonim]
ca in cazul in care nu se termina bazaconia asta cu asigurarea sa desfiintez abonamentul romtelecom raspunde trimite