Comunicat de presă – 21 mai 2010

21 Mai 2010, 4:48 pm

Astăzi, la sediul Asociației Oamenilor de Afaceri Iași, începând cu orele 10, a avut loc o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dialogului cu mediul de afaceri ieşean”, iniţiat de către deputatul PDL Nicuşor Păduraru.

Prin acest dialog se dorește îmbunătățirea inițiativelor legislative aflate în faza de elaborare și armonizarea acestora cu necesitățile și realitățile economice. În cadrul întâlnirii de astăzi s-au pus în discuție aspecte legislative legate de relațiile de muncă, simplificarea actelor de control, clarificarea situaților în care firmele au de recuperat sume de la bugetul de stat însă plătesc penalități pentru datorii pe care nu le pot onora datorită neîncasării unor sume aferente lucrărilor efectuate pentru autorități sau instituții publice, relațiile dintre mediul de afaceri și universități în ceea ce privește activitățile de cercetare precum și alte aspecte legate de evaziunea fiscală, munca la negru și posibilitățile de contracarare a acestora.

S-a readus în discuție proiectul „Fabricat în Iași” și susținerea mediului de afaceri local pentru a se sprijini relansarea economică a Iașului și punerea în valoare a oportunităților economice oferite de oamenii de afaceri ieșeni.

”Având în vedere situația actuală a economiei românești și efectele crizei economice care presupun măsuri extrem de dure, consider că este abosolut normal să căutăm soluții pentru relansarea economică. Singurul mod în care vom putea găsi aceste soluții vine numai din dialogul direct cu mediul de afaceri și din îmbunătățirea legislației care le influențează activitatea”, a declarat deputatul PDL, Nicușor Păduraru. La această întâlnire a mai participat şi deputatul Petru Movilă.