Descentralizarea – strugurii acri ai lui Mihăiţă

10 Iunie 2010, 5:21 pm

Am văzut o înregistrare video în care primarul Nichita contestă descentralizarea sistemului sanitar. Lipsa de consecvenţă este atât de crasă, însă nu mă mai miră nimic. Primarul uită de faptul că PSD este (sau a fost când era la guvernare) într-un mod consecvent în a sprijini descentralizarea, o soluţie recunoscută de altfel de toate partidele şi cerută de Uniunea Europeană. În alte conjuncturi, primarul Nichita vedea descentralizarea ca pe o soluţie corectă, astăzi însă are nevoie de populism ieftin şi preferă să arunce un subiect doar pentru a specula încă o apariţie mediatică fără nici un pic de substanţă. Proba minciunii vine din propriile declaraţii în urmă cu ceva timp şi nu necesită comentarii.

Cuza Net – 3 martie 2007
Primarul Municipiului Iaşi, Gheoghe Nichita a declarat astăzi că în maxim 2 luni, doreşte descentralizarea tuturor instituţiilor din Iaşi. Pe lângă poliţie, agricultură, învăţământ şi sănătate, Nichita a adus în discuţie şi descentralizarea culturii.
http://www.cuzanet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=3097&Itemid=47

Evenimentul de Iaşi – 16 octombrie 2006 – Întâlnire la Casa Pogor
“Să pornim odată descentralizarea, pentru a nu mai sta cu mâna întinsă la bugetul central, să nu mai depindem de cei de la Bucureşti, dacă ne dau sau nu ne dau bani pentru monumente.”
http://www.evenimentul.ro/articol/spiritul-junimii-a-reunit-la-casa-pogor-literati-si-oameni-politici.html

Mai degrabă aş spune că domnul Nichita nu vrea să fie primar al ieşenilor şi refuză să discute despre şcoli, sănătate, etc., preferând lucrările de infrastructură şi şmecheriile aferente. Eventual în week-end îşi mai aduce aminte de echipa de fotbal. Ca de obicei în toate cazurile vinovaţi sunt vecinii, maidanezii, opoziţia, guvernul, de ce nu Consiliul Europei şi eventual Bill Clinton.

Domnu’ primar (alias Mihăiţă), încearcă să fii şi serios. A avea grijă de ieşeni presupune să îţi asumi şi ce e uşor şi ce e greu, în nici un caz însă nu e corect să selectezi ceea ce nu îţi convine. Dacă ai dileme doctrinare şi uiţi că liderii marcanţi ai PSD (Nica, Dragnea) au susţinut dintotdeauna descentralizarea, clarifică-ţi poziţia în propriul partid. Nu minţi pentru a crea senzaţia că ai grijă.

Comentarii (3)

Jurnal de blogger10 Iunie 2010, 10:05 pm

[...] Paduraru: Descentralizarea – strugurii acri ai lui Mihaita [...]

Napoleon Bonaparte11 Iunie 2010, 9:09 am

Tu cum votezi la motiune, Nicusor? Cu poporul sau cu dictatorul?
Ai avut ieri curaj sa stai la cabinetul tau parlamentar?
Lasa vrajeala, ia mai bine si mergi in Piata Unirii sa iei o teapa.

Nicusor Paduraru11 Iunie 2010, 2:15 pm

Napoleoane, mi-ai adus aminte de o porecla de-a mea. Ieri am fost la cabinet si am stat si de vorba cu cei de la Sanitas si RATP. Cat priveste motiunea te sfatuiesc sa o citesti, se vede clar ca PSD joaca politic si nu ofera solutii, este foarte prost construita desi ar fi putut avea argumente corecte privind erori pe care si noi le recunoastem.
Daca in Piata Unirii va fi prezent si domnul Serbina, cu siguranta tepele nu vor fi interesante, eventual o partida de table ca pe vremurile bune din CJ si o bere ar face transparent mesajul PC.