Scrisoare deschisă

11 Iunie 2010, 2:00 pm

La solicitările mai multor cetățeni adresate cabinetului parlamentar și având în vedere faptul că, zilele acestea Iașul se ve afla sub cod galben de caniculă, respectiv în perioada 12- 13 iunie, solicit factorilor responsabili de la nivelul primăriei să găsească soluții pentru a se furniza apă caldă locuitorilor Iașului. Fac precizarea că asigurarea condițiilor minime într-o perioadă în care există riscuri și urgențe care pot fi provocate de caniculă, este o obligație a responsabililor privind situațiile de urgență la nivel local, respectiv primarul localității. În cazul în care acesta nu are soluții, este obligat să comunice acest aspect Instituției Prefectului Județului Iași.

Consider nereale motivaţiile întreruperii furnizării de apă caldă, cauzate de revizia tehnică la CET, explicaţiile fiind mai degrabă legate de plățile neefectuate de către CET către furnizorul de gaz metan. Atrag atenția în același timp asupra lipsei de interes privind pregătirea perioadei de iarnă în condițiile în care austeritatea este un lucru cunoscut déjà de către toată lumea.

În conformitate cu recomandările anterioare ale Ministerului Sănătății corespunzător perioadelor de caniculă, primăria ar trebui să ia primele măsuri împreună cu Direcția de Sănătate Publică corespunzător asigurării serviciilor de asistență medicală, condițiilor igenico-sanitare, eventual distribuirea de materiale informative despre comportamentul recomandat pe timp de caniculă.

Cum în ultimele zile Iașul nu beneficează de apă caldă și sunt riscuri la care populația va fi expusă, Direcția de Sănătate Publică are dreptul să ia măsuri împotriva primăriei. Prin urmare fac un apel public la adresa primarului Nichita să își rezolve problemele fiind obligat prin statutul pe care îl are să aibă grijă de sănătatea ieșenilor. Îl asigur pe domnul primar că, dacă dumnealui nu poate, parlamentarii PDL Iași vor căuta să rezolve, ca și anul trecut, problema asigurării gazului metan la CET prin demersuri oficiale adresate Ministerului Economiei, urmând ca dumnealui să se laude la sfârșit, așa cum ne-am obișnuit, fără a mai fi nevoie să-și folosească numele de cod dintr-o perioadă nostalgică.