Ploaia în Zambaccian și Catedrala Neamului

7 Iulie 2010, 1:04 pm

O ştire pe ziare.com anunță foarte interesant că: „Năstase anunță ploi în Catedrala Neamului ca în Zambaccian”. Liderul PSD-ist dă sfaturi. Nu ar fi nimic rău în acest lucru dacă același gen de informație ar fi preluată și de la o pensionară din Bacău, beneficiară și ea a unor lucrări din locuința proprie. Nu pun problema dacă știrea în sine e demnă de tot respectul și anunță într-o perioadă de inundații probleme deosebite și de importanță națională. Faptul că fostul premier și-a spart terasa pentru că i se infiltra apă în dulapuri și în birou, devine însă un avertisment serios la adresa Patriarhiei și a tuturor românilor că vor da bani pentru această construcție.

Sincer nu mi-am pus niciodată fotografii din locuința mea, atunci când executam niște reparații, pentru a le oferi poporului religios, ca fiind o lecție pentru care ar trebui să fie atenți.

Aștept și știri, profesionist prelucrate evident, despre utilizarea pastei de dinți înainte de a ține un discurs în Plenul Parlamentului despre calitatea termopanelor din China sau despre corupție și cum anume mai găsim o soluție să dăm flit justiției române. Toate acestea fundamentează riguros decizia unor jurnaliști privind prezența posesorului fermelor de ouă într-o știre de importanță națională.”

Considerați textul o parodie pe marginea importanței deosebite pe care trebuie să o acordăm tablourilor patrimoniale ale domnului Năstase, umidității din casa domniei sale și eventual culoarea roz a pereților din biroul personal. Aștept CNA-ul să compare manipularea mea cu știrile extrem de importante legate de ploile anunțate de domnul Năstase.