O propunere corectă

8 Iulie 2010, 12:08 pm

M-am gândit de multe ori cu cine se poate face echipă pentru Iași. Sunt absolut convins că la nivel local nu sunt posibilități de a discuta cu PSD datorită stilului domnului Nichita de a pune problemele. În ceea ce privește criticile la adresa administrației locale și PNL și PDL, arată în mod constant aceleași erori. Dacă dorim să facem ceva pentru Iași, împreună, atunci ar fi util să folosim votul ieșenilor acordat celor două partide pentru a impune o agendă constructivă oferită administrației ieșene.

Cum ar arăta Iașul dacă ar avea și la muncipiu și la județ viceprimari și vicepreședinți de la PDL și PNL? Nu s-ar mai pune problema ca domnul primar Nichita să continue în stilul domniei sale fără ca ieșenii să simtă că suntem pe calea cea bună. Ar fi nevoit să fie transparent și să accepte și proiecte pentru Iași susținute de o asemenea echipă. Am certitudinea că și la nivelul județului, domnul Simirad ar fi mulțumit de un asemenea sprijin și cred că Iașul ar avea de câștigat pe termen lung, chiar dacă PNL și PDL sunt momentan oponenți politici.

Cred că PNL, într-un asemenea context local ar avea ocazia să se rupă efectiv de PSD și să se poziționeze foarte clar, ceea ce ar fi corect față de electoratul de dreapta. Iașul a avut din totdeauna un profil aparte și nu a fost niciodată într-un mod majoritar poziționat în stânga. În loc să ne gândim la cum dorește domnul Nichita să-i dea la o parte pe cei incomozi și să reducă posibilitatea oricui de a prezenta transparent cum evoluăm, ar fi mult mai simplu dacă PNL și-ar prezenta o propunere pentru Consiliul Local de viceprimar, care se aibă un mandat clar în favoarea ieșenilor.

Această idee nu este nouă și sunt sigur că ar fi îmbrățișată și de colegii mei, și cu certitudine de o mare parte din liberalii ieșeni. Este un subiect de reflexie oferit ambelor partide şi în mod evident ieșenilor.

Comentarii (1)

[...] rândul său, deputatul PDL Nicuşor Păduraru susţine, tot pe blog, că, la nivel local „nu sunt posibilităţi de a discuta cu PSD datorită [...]