Urgentarea finalizării lucrărilor de la Lunca Paşcani

28 Iulie 2010, 4:26 pm

Deputatul PDL, Nicușor Păduraru, a trimis o adresă Primului Ministru, Emil Boc și Ministrului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, prin care a cerut intervenția statului român pentru urgentarea finalizării lucrărilor de la barajul Lunca Pașcani.

„Consider că evenimentele din ultimii ani care au dus la distrugerea a sute de case și afectarea locuitorilor din zona bazinului râului Siret, corespunzător județelor Iași, Neamț şi Bacău, justifică pe deplin necesitatea urgentării lucrărilor de finalizare a barajului din Lunca Pașcani, județul Iași. Această lucrare a fost uitată aproape 20 de ani, deși investiția era executată într-un procent de 80%. Statul român cred că a cheltuit în ultimii ani pentru refacerea zonelor afectate și reconstrucția locuințelor, mai mult decât ar fi fost necesar pentru finalizarea acestor lucrări”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Prin intervenția sa, deputatul PDL Nicușor Păduraru, solicită discutarea acestui subiect de către factorii responsabili și considerarea lui ca fiind de importanță strategică în diminuarea riscurilor și vulnerabilităților la care au fost supuși locuitorii din aceaste zone ale Moldovei. În prezent, Hidroelectrica, aflată în subordinea Ministerului Economiei, lucrează deja cu termene de finalizare în 2013, însă condițiile și situația economică actuale ar putea duce la întârzierea finalizării lucrărilor.

Solicitarea deputatului PDL Nicuşor Păduraru, presupune analiza posibilităților de reducere a acestor termene și finalizarea lucrărilor într-un timp cât mai scurt, pentru a putea preveni în anii următori alte calamități, ca urmare a inundațiilor provocate de râul Siret.

Comunicat de presă trimis în data de 28 iulie 2010