Amenajarea hidroenergetică Paşcani – demersuri pentru lucrare de interes naţional

13 August 2010, 1:40 pm

Ca urmare a solicitării transmise de deputatul PDL, Nicuşor Păduraru, Guvernului României privind urgentarea finalizării lucrărilor la ,,Amenajarea Hidroenergetică Paşcani”, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a transmis un răspuns prin care confirmă importanţa investiţiei menţionate şi faptul că Hidroelectrica va căuta să indentifice soluţii pentru devansarea termenului de punere în funcţiune a acestei investiţii.

Se menţionează deasemenea inițierea demersurilor în vederea declarării utilităţii publice ca lucrare de interes naţional, ceea ce presupune că lucrările pot fi urgentate şi finalizate în timp util de către S.C. Hidroelectrica S.A.

“Voi lua legătura personal cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor pentru a monitoriza şi sprijini dosarul legat de declararea acestei investiţii ca fiind de interes naţional. Deasemnea am informat Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi despre toate acestea, solicitând efectuarea demersurilor administrative legate de situaţia fondului funciar, mai precis, legat de terenurile care vor fi ocupate de lacul de acumulare din spatele barajului”, a declarat deputatul Nicuşor Păduraru.

Deputatul Nicuşor Păduraru consideră că această investiţie vine în întâmpinarea demersurilor Guvernului României de protejare a localităţilor din avalul râului Siret, care au fost afectate de inundaţiile din ultimii ani. Finalizarea acestei lucrări va permite protejarea locuitorilor care au fost afectaţi de fiecare dată când râul Siret a ieşit din matcă şi a depăşit cotele de inundaţi.

Comunicat de presă trimis de biroul de presă a deputatul Nicuşor Păduraru, astăzi 13 august 2010.