Istoria Iaşiului merită mai multă atenţie

23 August 2010, 10:59 am

Descoperirile arheologice din zona proiectului PALAS depășesc nivelul de importanță pe care l-au dat istoricii atunci când a fost aprobat proiectul. Alte țări, atunci când găsesc asemenea vestigii arheologice blochează tot și dezvoltă adevărate muzee în aer liber. Identitatea istorică a Iașiului este una din valorile care nu a fost folosită niciodată cu maximă atenție și poate singura care ne permite și astăzi să folosim Iașiul ca pe un fanion în istoria Moldovei.

Voi adresa o scrisoare Ministrului Culturii și Patrimoniului Național, Kelemen Hunor, Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea și primarului Municipiului Iași, prin care le voi cere oprirea temporară a lucrărilor și realizarea unor dezbateri publice pentru a căuta soluții de conservare și punere în valoare a acestor adevărate comori ale Iașiului.

Am speranța că la acest demers se vor alătura și istorici, arhitecți sau arheologi pentru a propune soluții factorilor de decizie în așa fel încât să nu se piardă importanța istorică a acestor vestigii. Ieșenii merită atenția edililor și totul trebuie să fie cunoscut în toate detaliile.

Comentarii (4)

[...] Descoperirile arheologice din zona proiectului PALAS depăşesc nivelul de importanţă pe care l-au dat istoricii atunci când a fost aprobat proiectul, afirmă deputatul PDL Nicuşor Păduraru pe blogul său. [...]

Florin25 August 2010, 9:35 pm

In sfarsit il preocupa pe domnul Paduraru si ceva din Iasi. Zona Cantemir va va preocupa vreodata ? Dar Romania in general ? Mare partid, slavit fie conducatorul.

Nicusor Paduraru26 August 2010, 12:01 pm

Pentru Florin: Nu stiu daca intrebarea finala e un reflex politic sau o amintire din alta perioada istorica. Modul in care sunt puse intrebarile arata intotdeauna, indirect, caracterul serios al problemelor puse. Evident ca sunt interesat de zona Cantemir si de ce se intampla in Romania, insa nu in general vorbind ci analizand probleme concrete. In fiecare zi primesc la cabinet petitii sau vin cetateni pentru probleme diverse, asa ca va astept la un ceai … politic.