Criptocomunismul PSD-ist – Varianta Nichita

26 August 2010, 11:37 am

”Primăria are cine să o conducă. La solicitări și întrebări pot răspunde Mihai Chirica, Cristina Oțeleanu și Cosmin Coman. La revedere.”

Comentariile sunt de prisos, replica aparținând viceprimarului Romeo Olteanu, proaspăt plecat în concediu. Primarul Gheorghe Nichita se află la rândul său tot în concediu. Îmi pun întrebarea ce rost mai are hotărârea de Consiliu Local care a stabilit organigrama primăriei, dacă oricum ar fi, nici o regulă sau lege nu contează, ci doar controlul dus până la absurd de către primarul Nichita.

Îmi aduc aminte de perioada comunistă și de manipularea împinsă până la prostie. Toate acestea definind obsesiile Partidului Comunist Român de a nu accepta dialogul sau colaborarea. Ieșirile media ale edililor PSD-iști cu funcții de aleși locali trădează subțirimea intelectuală și incapacitatea de a înțelege că timpul partidului stat s-a încheiat. Nu mă miră însă, nici liderii naționali nu dau dovadă că înțeleg politica după 20 de ani de la revoluție. Junele Ponta, proaspăt categorisit de Iliescu ca fiind un cârlan, promovează la rândul său anticipate, suspendări sau o nouă noțiune constituțională numită Guvern de Serviciu.

Ridicolul frizează însă absurdul în Primăria Municipiului Iași, la fel cum responsabilitatea primarului Nichita legată de funcționarea CET, starea deplorabilă a RATP, falimentul echipei de fotbal, șantierele uitate prin Iași și orice altceva din ceea ce înseamnă rolul său sunt transferate întotdeauna ca fiind din vina PDL, parlamentari, guvern și evident președintele Băsescu. Realități atât de clare și evidente nu sunt însă văzute de analiștii media, prin urmare discursul politic corect și real lipsește, fiind promovată intens bălăcăreala în comunicare, exact ca pe vremuri în anii 50 când deveneai dușmanul poporului printr-o simplă declarație a secretarului de partid.

Îmi pun deseori întrebări legate de situația în care se află România și oamenii politici ai ultimilor 20 de ani. Suntem pulverizați ca nație, nu mai avem modele sociale, iar prostia e promovată ca rang de virtute politică. De 60 de ani România își macină elitele. Nu am ieșit încă din reflexele negative construite în perioada comunistă. Iar simplu fapt că la Primăria Municipiului Iași, viceprimarul de o altă culoare nu este lăsat să își exercite atribuțiile firești, nu are nici o explicație care să aibă legătură cu bunul simț.

Domnule primar Nichita, când te vei întoarce din concediu să nu îndrăznești să mai deschizi gura la alții sau măcar, pentru a părea mai echilibrat, pune-i pe cei din jurul tău să bată câmpii cu grație. Nici măcar nu îți dai seama câtă dreptate ai avut atunci când ai spus că lucrurile importante au nevoie de timp, nu în timpul tău, evident.