Cât plătim pentru căldură şi de ce?

7 Septembrie 2010, 12:36 pm

O întrebare justificată pentru orice ieşean, mai ales că de ani de zile la fiecare asociaţie se adună tot felul de probleme:
- Repartitoarele, deşi par utile tehnic, plângerile cetăţenilor nu demonstrează ca s-a atins obiectul reducerii costurilor per locuinţă, fiind mult prea multe reclamaţii.
- Redistribuirea costurilor la nivel de scară de bloc generează tot felul de interpretări şi discuţii
- Debranşările au crescut vertiginos afectând fezabilitatea sistemului centralizat, fiind motivate însă atât timp cât calitatea serviciilor şi costul lor lasă de dorit.

Reglementarea acestui domeniu este evident necesară, dacă însă aplicarea unor norme generează deficienţe de interpretare, nefiind clare pentru a explica cât plătim şi de ce, atunci avem o problemă. La nivelul grupului de lucru privind strategia pe domeniul energetic naţional, am atras atenţia asupra Ordinului Preşedintelui A.N.R.S.C nr. 343/2010 şi Norma tehnică de aplicare a acestuia, ca urmare a unor sesizări adresate cabinetului parlamentar, însă nu am primit nicio clarificare.

Am considerat prin urmare necesar să cer explicaţii ANRSC pentru că aşa cum arată textul reglementării, poate genera nemulţumiri justificate.

Interpelare ANRSC- Nicusor Paduraru

Comentarii (3)

catalin7 Octombrie 2010, 12:24 pm

ati facut o interpelare si nu ati primit inca un raspuns. atunci la ce bun, aceasta interpelare? ce ati mai facut pentru a obliga ANRSC sa respecte macar legea de solutionare a petitiilor? sau doar postati pentru a vedea lumea ca ati facut ceva?

Nicusor Paduraru7 Octombrie 2010, 2:38 pm

@catalin: Intrebarea e foarte buna insa raspunsul tine de ANRSC si nu de mine. Saptamina aceasta problema a fost sesizata primului ministru, l-am rugat sa intervina. Discutia a avut loc in sedinta grupului parlamentar PDL de la Camera Deputatilor. Daca esti curios poti sa ii suni sa iti confirme.
Nu postez ca sa vada lumea ca am facut ceva, e obligatia mea de ales in parlament al iesenilor sa informez asupra activitatilor mele.
Cred ca am raspuns si ce anume am mai facut, sa vedem insa cum decurg lucrurile. Cele 30 de zile ca termen de raspuns curg insa de la data inregistrarii interpelarii, din motive regulamentare birocratice inregistrarea acesteia a fost efectuata dupa o saptamina adica pe 14.09 deci mai au ragaz cateva zile pe lege.

catalin20 Octombrie 2010, 12:15 pm

suntem in 20.10.2010. inca asteptam. ANRSC este cumva o agentie in subordinea altui stat? daca parlamentarii(chiar si cei de la putere) nu pot obtine un raspuns, atunci ce asteptari sa aiba restul populatiei? sa intelegem ca prim ministrul (consilierul) este foarte ocupat sau putin ii pasa?