Oportunităţi de fonduri europene pentru achiziţii de IT şi software

1 Octombrie 2010, 3:58 pm

Astăzi, deputatul Nicușor Păduraru a trimis o scrisoare către toate structurile și asociațiile patronale din Iași, precum și către ONG-iurile ieșene prin care sunt anunțați că pot depune proiecte pentru obținerea de fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente informatice și software, prin Ministerul Comunicațiilor şi Societății Informaționale.

Începând din această lună orice IMM sau ONG care va depune proiect de finanțare prin măsura 3.1.1 poate să își îmbunătățească sistemul informatic și mai ales să își dezvolte o campanie de promovare on-line, astfel încât să devină cât mai competitivi pe piața internațională sau să își promoveze mesajul într-un mod cât mai clar și cât mai ieftin.

Măsura 3.1.1 „Sprijinirea accesului la broadband și la serviciile conexe” – are drept scop oferirea de sprijin conectarea la Internet prin conexiuni broadband, achiziționarea de echipamente TIC, servicii conexe necesare, achiziționarea unui server și a soft-ului de operare necesar, achiziționarea licențelor software necesare operării calculatoarelor/laptop-urilor și pachetului software tip office, realizarea unui website și achiziționarea numelui de domeniu aferent, achiziționarea și implementarea soluției de semnătură electronică, informarea și publicitatea pentru proiect. Astfel, finanțarea maximă acordată pentru acest proiect este de 82.000 de lei. Valoarea minimă a finanțării acordate către un ONG sau o microintreprindere care între 1 și 3 angajați, este de 7.000 de lei, iar pentru restul microintreprinderilor care au peste 3 angajați și restul IMM-urilor, finanțarea minimă se ridică la 14.000 de lei. Rata de co-finanțare a acestui proiect este de 80% pentru IMM-uri și de 95% pentru ONG-uri.

”Absorbția fondurilor europene este o prioritate numai pentru administrația publică centrală sau locală, iar sectorul economic și ONG-urile au posibilitatea să accese aceste resurse în condiții foarte avantajoase. Consider normal să informez și eu asupra acestor oportunități și echipa de la cabinetul parlamentar va sta la dispoziția oricărui doritor pentru a-i ajuta cu detalii suplimentare”, a declarat deputatul PDL, Nicușor Păduraru.

Comunicat de presă trimis în data de 1 octombrie 2010.