Propuneri legislative

15 Octombrie 2010, 1:23 pm

Deputatul Nicușor Păduraru a anunțat astăzi că va depune săptămâna viitoare în Parlamentul României, două inițiative legislative care vor modifica și completa legea 215/2001 privind Administrația Publică Locală și legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali.

Prima inițiativă face referire la punerea în aplicare a unor hotărâri definitive și irevocabile ale instanțelor judecătorești, fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui fapt de către consilierii locali prin emiterea unei noi hotărâri de Consiliu Local.

A doua inițiativă este legată de corectarea unei situații anormale privind votarea unor hotărâri de consiliu corespunzător înlocuirii consilierilor locali, indiferent de motivația încetării calității de ales local. Este bine cunoscut faptul că decizia partidelor politice de înlocuire a unui consilier local, ales pe listă, nu se poate pune în aplicare imediat, existând intervenții procedurale ale unor autorități care încalcă decizia suverană exprimată prin vot a cetățenilor.

”Nu este normal ca autoritățile locale să mai poată interveni după ce justiția și-a spus cuvântul final. De asemenea nu este normal ca înlocuirea unui consilier local să aibă nevoie de validarea celorlalți consilieri aleși, atât timp cât decizia a aparținut electoratului. Sunt nenumărate procese și abuzuri care întârzie sau împiedică în ambele cazuri luarea în considerarea a unui drept câștigat deja. Consider că cele două inițiative vor simplifica și vor corecta legislația actuală eliminând o zonă în care consiliile locale intervin de fapt în mod abuziv”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Comunicat de presă trimis în data de 15 octombrie 2010