Boicotul PSD – PNL afectează Aeroportul Iaşi

26 Octombrie 2010, 12:47 pm

Astăzi, deputatul Nicușor Păduraru a susținut, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică prin care atrage atenția asupra blocajului privind modernizarea Aeroportului Iași de către parlamentarii PSD și PNL.

De câteva săptămâni, parlamentarii PSD și PNL, lipsesc de la ședințele Biroului Permanent al Camerei Deputaților, absența acestora fiind motivată mediatic de decizii politice. În acest moment, România nu mai este reprezentată prin intermediul Camerei Deputaților la nivelul unor întâlniri europene de maximă importanță, inițiative legislative care sunt în procedură de urgență nu pot fi repartizate comisiilor de specialitate, în timp ce alte inițiative trec prin acord tacit fără a mai fi dezbătute în plenul Camerei Deputaților. Astfel, o lege extrem de importantă pentru continuarea demersurilor privind modernizarea Aeroportului Iași, este suspendată datorită stilului PSD și PNL de a face politică. Este vorba de un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, aspect care reglementează încă o cerință legată de situația juridică a terenurilor, situația juridică fiind de fapt punctul zero de la care se poate spune că modernizarea Aeroportului din Iași poate începe concret.

”Oricât de mult și-ar dori să justifice parlamentarii PSD și PNL blocarea activității Biroului Permanent nu pot accepta argumentele de dezbatere politică exprimate prin chiul. Am făcut prin intermediul acestei declarații un apel la liderii PSD și PNL din Iași, pentru a-și convinge colegii de partid să își schimbe atitudinea și să sprijine prin demersul lor introducerea în procedură de urgenţă a inițiativei legate de terenurile de la aeroport. Consider că adevărata atitudine politică vine din susținerea unor proiecte majore și este mai puțin justificabilă prin absența parlamentară”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Comunicat de presă transmis în data de 26 octombrie 2010

Declaratie Politica – 26 octombrie 2010