Restructurare fără criterii clare la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi

26 Octombrie 2010, 12:51 pm

Astăzi, deputatul Nicușor Păduraru a înaintat o interpelare Ministrului Culturii și Patrimoniului Național, Kelemen Hunor, privind reducerea numărului de posturi de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Prin intermediul unui proiect de hotărâre, Guvernul României urmează să reorganizeze mai multe instituții publice aflate în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în sensul reducerii numărului de posturi. Ca urmare a acestui proiect de hotărâre s-a constatat că planul de reducere de posturi nu propune un procent echitabil pentru toate instituțiile similare din țară, la Teatrul Național din Iași acesta fiind mult mai mare decât la alte teatre.

„Mi se pare anormal să nu existe criterii clare care justifică aceste restructurări în sensul că, indiferent de cum se aplică, nu pot exista diferențe de abordare între Teatrul Național Târgu Mureș sau Teatrul Maghiar de Stat Cluj şi cel mai vechi teatru din România, Teatru Național „Vasile Alecsandri” Iași. I-am solicitat domnului ministru prin intermediul acestei interpelări să fie foarte atent cu această propunere de act normativ şi să corecteze inechităţile care pot fi provocate”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Comunicat de presă transmis în data de 26 octombrie 2010

Interpelare Min. Culturii ref.-la reducere personal TN Iasi