Democraţia Nichitiană şi necunoaşterea legii

29 Octombrie 2010, 2:31 pm

În ședința de Consiliu Local de astăzi, primarul Gheorghe Nichita a mințit. A făcut o referire la un document adresat Consiliului Europei legat de împrumuturile și subvențiile către CET Iași, document care, din spusele domniei sale a determinat verificări pe acest subiect. În fapt, primarul Nichita m-a acuzat personal că aceste verificări sunt cauzate de o petiție inițiată de mine.

Discursul primarului Nichita a continuat halucinant acuzându-mă că „nu îi pot pune pumnul în gură”, deși atunci când am solicitat să mi se ofere dreptul să iau cuvântul, domnia sa, a făcut tot posibilul să nu am acest drept, fiind sprijinit în acest sens de către secretara Consiliului Local, Cristina Oțeleanu și de către președintele de ședință, consilierul PSD Marius Ostaficiuc.

În conformitate cu articolul 52 din Legea 215/2001, „La lucrările Consiliului Local pot asista și lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, președintele Consiliului Județean sau reprezentații acestora, deputații și senatorii, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului…”.

În lipsa posibilității de a răspunde provocării inutile și infantile a primarului și în condițiile în care atât președintele de ședință, cât și secretara Consiliului Local au refuzat dreptul de a lua cuvântul unui demnitar, cu respectarea exactă a precizărilor din legislație, sunt nevoit să dau răspuns prin acest comunicat de presă:

1. Primarul Gheorghe Nichita este un mincinos însă nu îmi voi folosi dreptul de a ataca în justiție ceea ce aș putea numi declarație calomnioasă, pentru că nu merită o atât de mare atenție. Îi atrag atenția că este reprezentantul orașului meu și am pretenția să îi solicit să se comporte pe măsura nivelului intelectual pe care trebuie să îl aibă cel care conduce destinele Iașiului.

2. Solicit în formă publică Prefectului Județului Iași să ia act de faptul că, în mod repetat la nivelul Consiliului Local nu se aplică prevederile articolului 52 din Legea 215/2001, de altfel, nu este prima oară când primarul Nichita nu permite unui parlamentar să ia cuvântul la o ședință de Consiliu Local, pe probleme de interes local sau pe subiecte aflate în dezbatere sau pe ordinea de zi.

Îl informez de asemenea pe domnul primar că astăzi am transmis o adresă către majoritatea instituțiilor și autorităților locale, solicitându-le situații cu prioritățile care necesită alocări de resurse financiare de la bugetul de stat, pentru a putea face demersurile necesare de construire a capitolelor bugetare aferente ministerelor de resort, în așa fel încât proiectul legii bugetului de stat să fie pregătit din timp, în sens favorabil județului Iași. Am speranța că domnul primar va răspunde în timp cât mai scurt acestei solicitări și că va avea decența să își reprime rătăcirile personale adoptând un limbaj constructiv.

Comunicat de presă trimis în data de 29 octombrie 2010