ACD – Un gest care trebuie apreciat ca atare

20 Ianuarie 2011, 5:05 pm

Este bine să respecţi partenerii atunci când dau răspuns clar unor propuneri. Anul trecut am repetat insistent şi de bună credinţă, speranţa mea că ar putea exista un dialog mai bun şi mai constructiv pentru Iaşi, dacă PNL renunţă la alianţa cu PSD. Nu are rost vehemenţa cu care s-a negat această alianţă, deşi evidenţele au făcut în mod constant subiectul de presă pentru jurnaliştii ieşeni.

Proaspăt născută, alianţă ACD, urmată de insistentul dialog Iliescian cu PSD, îngroapă definitiv dreapta aşa cum era văzută ea de susţinătorii PNL. Am avut tentaţia să îmi exprim amărăciunea legată de acest gest politic. Îmi dau seama că de fapt este foarte bine ceea ce se întâmplă.

Ce rost are să se mai ascundă dependenţa PNL de strategiile politice ale lui Voiculescu sau Iliescu? Prin urmare prefer să apreciez sinceritatea aşa cum este ea, frumos legalizată şi oferită românilor.

Separarea apelor în politica românească era demult o necesitate, astăzi stânga se află în opoziţie şi generează strategii comune, iar forţele de dreapta afiliate Partidului Popular European guvernează ţara într-o perioadă dificilă.

O mare parte din peneliştii ieşeni sunt în dificultate, ce principii mai pot fi aduse în discuţie în urma formării ACD? Ca să pună capac, urmează şi pasul următor ce va fi realizat împreună cu PSD. Trenul PNL a ieşit definitv de pe şine, exact atunci când se gândea că are viteza potrivită pentru ambiţii mai mari, observaţia mea este de altfel motivul supărării unor seniori liberali care vor avea posibilitatea să îşi aprecieze propriile erori pe care tot ei le-au generat negociind politic până au lustruit clanţele PSD.

Aşa că nu îmi rămâne decât să îmi opresc invitaţia de anul trecut la o alianţă de dreapta pentru Iaşi şi să constat decizia luată de PNL exprimată public la nivel naţional, nu de Tăriceanu, Vosganian, Quintus sau Orban, ci chiar de liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu. Era de altfel şi cel mai indicat pentru acest mesaj, fiind obişnuit şi deja rodat prin alianţele politice realizate pe faţă la nivelul Iaşului.

Comentarii (5)

un admirator22 Ianuarie 2011, 10:15 am

Domnule, esti un ipocrit! Stii foarte bine ca PDL nu are legatura cu politica liberala si tot PDL a facut echipa la guvernare cu PSD. Dar este foarte convenabil pentru dumneata si ceilalti din PDL sa pozati in postura de mari aparatori ai dreptei romanesti. Uitati un lucru , cel mai mare pericol pentru democratie si liberalism in Romania este, insusi, Basescu.

Elena24 Ianuarie 2011, 2:19 pm

Ai dreptate, domnule Paduraru, se vad greselile PNL-ului si “succesurile” PD-ului prin huiduielile de la Iasi.
Eu am fost PD-ista tradata de ceea ce faceti voi. Este falsa ideea celor tradati de PNL, pentru ca ei au simtit o bunastare in vremea lui Tariceanu si in pofida lui Basescu, iar voi stiti asta. Din pacate prea tarziu au aflat ce fel de “oameni” sunt in PD.
Problema este ca aparati actiunile antipopor ale clicii voastre prospere si ati uitat ca sunteti ales de ieseni de rand care au salarii diminuate, pensii diminuate, preturi marite cu TVA si cu inflatia, etc.
Asta este realitatea celor pe care ar trebui sa-i reprezentati. Pana una-alta guvernul liberal a fost cel care a adus cea mai mare prosperitate.
Ceea ce faceti cu manipularea ieftina prin asocierea lui Voiculescu nu puteti convinge, de ce nu vorbiti de un dosar disparut pe numele lui Basescu, sau despre flota Romaniei, sau despre cum a fost “aleasa” EBA, sau despre legi trecute fraudulos prin Parlament si asumate de guvernul vostru?
Sper din toata inima sa aveti ‘glorioasa’ soarta a PNT-ului.
Succesuri!

Nicusor Paduraru25 Ianuarie 2011, 4:13 pm

Aceluia care se exprima ca fiind “un admirator”: expresia inghitirii broastei raioase imi apartine daca mai tii minte. Daca vrei sa iti dea cineva dreptate ar insemna sa accepte ca ACD +PSD e pura ideologie liberala iar eu sunt un ipocrit ca imi permit sa admir sinceritatea celor care au oficializat asta. Cat priveste chestia cu pericolul pentru democratie si liberalism in persoana lui Basescu, da-mi voie sa iti spun ca ploaia, frigul, canicula, stau la rand pentru a fi cauzate de aceeasi persoana, la fel ca si notele proaste la facultate, lipsa aprecierii sefului de la serviciu sau pofta de mancare.

Pentru Elena: In alt comentariu la alt articol te-ai recomandata ca fiind Gabi (IP-ul si serverul te tradeaza). Argumentele (daca le pot spune asa) sunt aceleasi, de ce te-ar crede persoana mea sau altcineva daca nu esti consecventa.

Pentru cititori e bine sa precizez ca si PNL si PSD, la fel ca toate partidele politice, folosesc in comunicarea publica seturi de mesaje distribuite catre filialele judetene si catre membri pentru ca acestia sa repete permanent aceleasi cuvinte. Unii membri au insa si opinii personale, sau nu agreeaza calitatea acelor mesaje politice. Abundenta de opinii coincide insa cu un subiect extrem de important pentru tara: oficializarea aliantei PSD-ACD adica PSD-PNL-PC adica creatia oficializata a lui Ponta plus Crin plus Voiculescu. Felicit prin urmare solutia sanatoasa pentru tara, o solutie care nu are nici o urma de imoralitate fiind perfect justificata si singura detinatoare de adevaruri universale. Evident sunt ironic insa accept comentarii pe marginea acestui subiect. Ce spui Elena, sau Gabi sau alti admiratori gen Alex.

Gaby25 Ianuarie 2011, 9:02 pm

Observatie corecta; am vrut sa stiu daca anteriorul comentariu nu a fost postat din cauza unei erori, sau pentru adevarurile deranjante. Acum am aflat si este bine ca adevarul deranjeaza: inseamna ca nu esti rupt complet de ceea ce se intampla.
Daca vei reusi sa privesti si propriul partid cu ochii unui cetatean neinregimentat politic, atunci vei descoperi ca este atat de mult de facut in interiorul partidului, incat nu mai este timp sa se dea vina pe Papa Pius pentru esecul lamentabil al guvernului actual, sustinut si de voturile alesilor nostri locali.
Nu se poate nimeni detasa doar in vorbe, asa cum joaca teatru alesul Oajdea.
Este alegerea fiecaruia sa aiba coloana vertebrala sau nu.

un admirator28 Ianuarie 2011, 8:41 am

Apreciez deschiderea spre dialog pe care o aratati.
Personal nu sustin alianta PNL cu ceilalti, dar realitatea indusa de politica “liberala” a PDL si a presedintelui din ultimii ani a impins spre coagularea tuturor fortelor politice importante indiferent de doctrina lor. Aceasta alianta este o veste buna pentru PDL pentru ca se pot da mai liberali decat sunt sau au fost vreodata. In asta consta ipocrizia celor care judeca in acest moment liberalismul liberalilor.

Nu stiu cum e cu broasca dar stiu cum e cu capra vecinului. Si nu cred ca cei care il huiduie pe Basescu au ca motiv ploaia sau notele proaste de la facultate.
Sau ca frigul, canicula sunt motivele pentru caderea libera a PDL-ului si a lui Basescu in sondaje.