Primăria şi CJ-ul Iaşului – struguri acri într-un meci intern USL deja vândut

14 Februarie 2011, 9:12 pm

Asist de vreo două trei săptămâni la un dialog în interiorul USL care s-ar vrea un fel de ciorbă reâncălzită săptămânal. Iese un pesedist și zice că liberalii și conservatorii sigur vor gusta amar candidaturile la primărie sau la CJ în 2012, deoarece decizia va fi a PSD-ului. Stau nițel liberalii plus conservatorii (pardon, plus Ciuhodaru) şi sar șugubăț la discursul politic anuntând public că nema posturi pentru PSD, posturile vor fi disputate doar de Ciuhodaru sau Fenechiu plus o listă de aspiranți USL Iași.

Jocul acesta este de fapt fals, nu ar fi dealtfel prima dată când Fenechiu și Nichita se prefac în fața ieşenilor că ar avea opinii diferite, în timp ce regulile dintre ei sunt negociate de mult timp pragmatic pe sub masă și țin de posturi călduțe, sau împărțiți de interese pe diverse lucrări publice.

Așa că, la orice ieșire publică prin intermediul căreia se anunță noutăți gen veșnicul visător al postului de ministru al transporturilor Fenechiu, potențial candidat la CJ, dacă îi ies sondajele (la fotoliul Roznovan nu îndrăznește să anunțe că strică înţelegerea cu Nichita) sau ies anemicii conservatori să spună că au descoperit varianta demo pentru primărie, dublați evident de elanul creativității europarlamentare pesediste care muşcă juvenil același subiect, la toate acestea fiți extrem de reținuţi în a accepta toate gogoșile aruncate pe piață.

Dacă vă întrebați de ce am această opinie, vă rog să vă gândiți la un meci de fotbal aranjat dinainte sau la meciurile de box vândute pe bani grei în spatele culiselor. V-ați mai duce la un asemenea meci dacă știți că este trădată competiția corectă? Sunt sigur că nu, spectacolul nu există, iar sforarii unor asemenea aranjamente sunt disprețuiți de iubitorii de sport. În politica Iașului dusă de PSD şi PNL, tradarea pe bani grei este o regulă, USL nu e altceva decât o legalizare a unui vechi concubinaj politic bazat pe interese negociate pe ascuns între PNL și PSD.

În toată această ecuație doctrinară stânga dreapta, vor pierde liberalii pentru că nu vor avea parte de candidat nici la CJ și nici la Primărie, vor pierde pesediștii pentru că vor ceda nemeritat jumătate din poziții liberalilor, vor pierde conservatorii care vor înțelege că politica în varianta demo prime time nu e suficientă. Gândiți-vă cum se vor simți peste maxim doi ani, după ce se va rupe această struțo-camilă politică, moment în care ori unii, ori alții vor rămâne fără sprijin politic.

Dialogul contradictoriu mediatic este doar preludiul unor reglări de conturi deja stabilite, și Nichita și Fenechiu se joacă doar cu declarații ce se vor spumoase pentru a crea senzația că au opinii diferite radical. În realitate, cei doi fac doar jocuri de scenă încercând să creeze senzația că sunt radical diferiți, pentru a-și amăgi electoratul derutat de apariția USL.

Comentarii (9)

vasile15 Februarie 2011, 11:10 pm

Domnule deputat ti-ai ales gresit partidul. Mi-ai placut ca ai avut singe-n instalatie.

tibi16 Februarie 2011, 3:17 pm

Sa zicem ca este asa cum spuneti Dumneavoastra.
Ar fi mai interesant insa sa stim:
-de ce PD(L) nu a prea obtinut rezultate notabile la Iasi?
-ce are de gand sa faca PDL la localele din 2012?
-doriti sa stiti ce asteptam noi de la PDL la localele din 2012?

VIKTOR16 Februarie 2011, 3:27 pm

VA FELICIT PENTRU ATITUDINEA CORECTA LUATA IN SEDINTA LIDERILOR PDL DIN
15.02.2011.DOVEDITI CA AVETI CURAJ POLITIC SI NU DATI DOVADA DE SLUGARNICIE.I-ATI SPUS EXACT CE TREBUIA LUI TRAIAN BASESCU SI AR FI BINE CA SI ALTI ADEVARATI MEMBRI DIN PDL SA AIBA ACEASTA ATITUDINE.AR FI TIMPUL SA RENUNTAM LA TERTIPURI CARE DUC IN ERUARE ALEGATORII SI SA ASCULTAM PROBLEMELE OAMENILOR,CARE DESI SE I-AU MASURI CARE NU LE CONVIN SUNT DE ACORD DACA ACESTEA SUNT APLICATE CORECT,CU UN SCOP BINE DEFINIT.
NE-AM SATURAT DE MINCIUNI SI MANIPULARI.AJUNGE. UN MEMBRU PDL CARE VA VOTAT.

IOLANDA16 Februarie 2011, 4:25 pm

Struto-camila nu se va rupe niciodata ,Romania nu are nici o sansa in fata dorintei lor de putere si bogatie .Ceea ce ii leaga este aceasta lacomie fara margini ,gandesc numai la binele lor si veti vedea ce metode vor folosi pentru atingerea acestor ”idealuri’ marete.Cred ca v-ati convins singur ca lupta pentru adevar este foarte grea,multi renunta ,oamenii sunt slabi ,aici apare dezbinarea .Intre oamenii primitivi ,care lupta doar pentru ”malai”nu vor aparea framantari .
Astept sa explicati ce ati vrut sa ii spuneti presedintelui cand ati afirmat ca nici iarba nu creste in jurul lui .Emana venin ???E o prelucare a celebrei afirmatii a lui C.Brancus :’la umbra marilor stejari n-or creste niciodata alti stejari “?

vis16 Februarie 2011, 5:03 pm

buna ziua,
Subscriu comentariul lui Vasile.
Referitor la “strugruri acri”, domnule deputat, nu sunt “iubitor de sport”, dar daca toata lumea pierde (liberalii , pesedeii, conservatorii), cine castiga ?, cumva pedeleii ?

adi_bv16 Februarie 2011, 7:33 pm

bravooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!

Dumitru18 Februarie 2011, 1:31 pm

Desigur, Einstein sugereaza ca imposibilul nu exista. Uneori stimulul/solutia poate veni de la Maleva sau, de ce nu, de la Xantipa (cea finala). Prefer solutii gen Maleva, chiar daca sunt imorale; depinde de finalitatea implementarii acesteia. Sa nu uitam ca acum, spre deosebire de ceea ce se intampla in timpurile vechi, “important” este acel ce vorbeste despre cum se face un lucru, si nu cel ce a creaza/fiinteaza lucru respectiv. Sunt evidente foarte multe lucruri, de o simplitate “naturala” (care nu implica eforturi de niciun fel -financiare, administrative, s.a.) care puse la baza unei organizatii/comunitati bolnave ar conduce automat la “insanatosirea” rapida a acesteia. Solutiile adevarate sunt cele care inlatura in mod “natural” si nu fortat contradictiile/piedicile de orice natura ar fi ele si care afecteaza multimile nu “tagma jefuitorilor”. Oare nu ne aplecam prea mult (as spune “artificial”) asupra problemelor de suprafata dar cu impact politic “instantaneu”. Si ca sa ies din domeniul generalitatilor, ce impact credeti ca ar avea, sa zicem, daca EON-electrica ar conecta si la trifazic noii (si de ce nu si vechii) abonati la un tarif acceptabil (subventionat/cuprins in pretul KW/s.a) asa cum se prezinta situatia in tarile dezvoltate? Nu credeti ca iarba ar creste mai usor si in gradina celor multi (nu numai in zona mentionata de Tudor Vladimirescu), daca (pe langa electricitate) ar beneficia micile gospodarii si de alte conditii prielnice dezvoltarii de durata (aplicate de cand lumea-NEPul sovietic, specificul gospodariilor sarbesti, modelele europene de succes care sa nu duca la depopularea masiva a satelor. Emergenta dreptatii in comunitate este deschisa de masurile pentru bunastarea acesteia; restul este amageala.

Nicusor Paduraru18 Februarie 2011, 4:54 pm

Dumitrule, am inteles: restul este amageala….

Dumitru19 Februarie 2011, 5:23 pm

Nu cred ca m-am exprimat corect dar sunt sigur ca ati inteles corect; este vorba de autoamagirea caracteristica speciei umane si fara de care am deveni cu totii inactivi. Nu am verificat ce am scris si …regionalismele s-au strecurat in text.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli si va doresc, cu respect, multe realizari in continuare.