Ultimele 400 de zile ale administraţiei Nichita

22 Martie 2011, 1:34 pm

Eu nu îi cer demisia primarului Iaşului Gheorghe Nichita. Dimpotrivă, îi cer să rămână pe funcţie atât cât este mandatul oferit de ieşeni, să se încăpăţâneze cât de tare poate şi să îşi demonstreze ineficienţa până la capăt. Asta pentru a obţine cea mai corectă şi mai obiectivă apreciere din partea ieşenilor anul următor. De ce să scape Nichita atât de uşor doar cu o demisie de onoare?

Domnul primar Gheorghe Nichita trebuie să răspundă în faţa ieşenilor şi e necesar să îl obligăm să dea socoteală pentru fiecare decizie pe care o ia în defavoarea ieşenilor, pentru fiecare groapă din şoselele Iaşului reparate în faza I a modernizării infrastructurii. Pentru fiecare accident rutier motivat de lipsa semnalizărilor, cum este cazul Bulevardului Nicolae Iorga sau accidentele tragice provocate de mijloacele de transport second hand.

Doar dacă vreun dosar rătăcit prin sertarele justiţiei ieşene “scapă” vigilenţei protectoare şi prieteneşti faţă de Nichita, atunci luăm act în sfârşit de aplicarea legii, însă atât timp cât Iaşul i-a oferit o avere consistentă din bani publici şi onoarea de a-l reprezenta, e corect să îl avem zi de zi cu bunele şi cu relele la vedere.

Aşa că nu agreez solicitările de demisie a primarului Nichita pe motive bine întemeiate legate de iresponsabilitatea sa văzută prin starea jalnică a RATP, falimentul iminent al CET sau obsesia pentru banii echipei de fotbal şi nu pentru performanţa dezastruoasă a acesteia. Nu vreau să demisioneze cel care a îndatorat Iaşul pe 20 de ani şi a cheltuit sume uriaşe pe proiecte care nu se văd. Nu vreau să plece cel care patronează nepotismul pesedist în administraţia Iaşului.

Eu vreau să răspundă doar în faţa ieşenilor, însă nu într-o singură zi – a demisiei, ci în fiecare zi din următoarele 400 de zile cât mai are din mandatul său de primar. Zi de zi, domnule primar, în fiecare zi. Aştept comentarii, vreau 400 de motive, unul pe zi. Cine se alătură?