M-am înscris în competiție pentru a clarifica poziția Iașului

6 Mai 2011, 1:31 pm

Ieri seară mi-am depus candidatura pentru secretar executiv, în cadrul BPN al PDL. Se cuvin câteva explicații și argumente: Consider că Iașul nu poate să lipsească din structura viitoarei conduceri naționale, sub nici o formă. Așa cum România își poate măsura cele mai importante zone urbane dintotdeauna, într-o ierarhie a primelor 5 orașe mari sau importante din țară, Iașul nu a lipsit și nu va lipsi niciodată. Prin urmare, Partidul Democrat Liberal va trebui de la început, prin viitoarea echipă care îi va conduce structurile, să respecte Iașul, oferindu-i locul în echipa de conducere.

Candidatura mea nu este o candidatură împotriva cuiva sau care să afecteze opiniile celorlalți colegi parlamentari din Iași. Este o candidatură care are rolul de a echilibra negocierile în așa fel încât indiferent de cum va arăta structura echipei de conducere a partidului, Iașul să își aibă locul său. Nu mizez obsesiv pe câștigarea a ceva în urma acestei competiții. Dacă doamna senator Mihaela Popa, va fi aleasă vicepreședinte, atunci deja dorința mea poate fi considerată ca fiind atinsă. Dacă nu, nici eu și nici ceilalți colegi parlamentari ieșeni, nu avem dreptul să ne întoarcem de la București fără o poziție de conducere în viitorul BPN. Prin urmare, în momentul de față, Iașul are opțiuni și candidaturi care pot fi concretizate în mod normal cu prezența noastră în viitoarele decizii politice majore.

Cu siguranță vor fi cârcotași care să dea de înțeles că sunt anumite județe care sunt suficient de puternice și nu se știe dacă Iașul poate să le învingă. De prea multe ori Iașul nu a reprezentat o forță în deciziile politice majore la nivel național, iar eu m-am cam săturat în Iași de oameni politici, cocoși sau găini care se vor vulturași, dar au o atitudine de pițigoi. Este firesc ca Iașul, posesorul a 7 parlamentari suficient de activi din punct de vedere politic să aibă argumentele pentru a-și rezerva locul potrivit în viitoarea echipă de conducere a PDL.

O altă cerință oficială pe care o voi manifesta după terminarea alegerilor va fi ca viitorul ministru al Muncii să fie din Iași, printre parlamentari și poate și în exterior, existând oameni cu o ținută și cu o pregătire profesională care îi califică fără discuții în fața unor altor opțiuni nereușite, așa cum am mai avut, cu mult sub nivelul politic, intelectual sau profesional, al unora dintre parlamentarii ieșeni. Îmi aduc aminte de colegul meu, Dan Cârlan, că bătuse cândva cu pumnul în masa puterii, numai că masa era din plastic, iar puterea la care se referea era cea de pe plan local. Este timpul ca împreună să ne redescoperim combativitatea și să fim competitivi. Masa puterii este la București, în Iași suntem în opoziție.

Anul următor Iașul este pentru PDL un punct cheie în viitoarele alegeri. Acest lucru a fost declarat de foarte multe ori de aproape toți membrii actualei conduceri PDL. Aceiași membri, dacă sunt serioși, știu foarte bine că din acest punct de vedere, Iașul are toate argumentele atât pentru prezența în BPN, cât și pentru postul de ministru al Muncii. Imediat după alegerile la nivel național se va trage o linie finală și în filiala ieșeană. Dacă în acea competiție mai este timp de făcut și desfăcut noduri marinărești, săptămâna viitoare nu va exista competiție între ieșeni, ci competiție pentru Iași. Obiectivul nu este al unui individ, ci al întregii echipe. Am anunțat deja că nu fac rabat de la a face presiuni asupra tuturor taberelor din competiția națională, răspunsul organizațional va fi definiția atenției pe care o obținem noi ieșenii. Îi invit pe ceilalți colegi parlamentari să nu plece de la nici o negociere fără rezultate ferme.

Comentarii (3)

dragos turta6 Mai 2011, 5:05 pm

F. bine ca v-ati inscris si sper sa si castigati.

SARMIZA PIU8 Mai 2011, 12:03 pm

D-le N. Paduraru , cu tot respectul pentru activitatea dvs. locala ,ar fi necesar sa stiti SI parerea romànilor din DIASPORA ,cit priveste partea (aripa )PD-L care o sustineti .Deja faptul ca s-a fractionat acest partid politic dupa ce ca in urma cu p utini ani s-au unit doua CULORI POLITICE ,nu va spune nimic ?NOI PDL -DIASPORA NE dorim sa il ajute BUNUL CREATOR sa fie CONDUCATORII PD-L IN ROMANIA :d-l Senator Emil BOC -presedinte +d-l William G. BRANZA -vicepresedinte . Parerea NOASTRA e sa votati pentru ei .Va salut .

Nicusor Paduraru9 Mai 2011, 11:45 am

Din felul in care va exprimati este clar ca trageti concluzii eronate. Nu stiu cine anume v-a determinat sa credeti altceva decat felul meu de a fi. Evident ca nu imi pun problema unor fractionari de opinii politice, eu cred ca cei care sunt maturi politic stiu asta foarte bine iar dumneavoastra cu siguranta sunteti matur politic. Salutari domnului William Branza. Discutiile noastre directe, insa difera de nuanta din postarea dumneavoastra. Inainte de a va exprima invatati o regula elementara: Intrebati sau dati un telefon.
1. Domnul Emil Boc nu este senator.
2. Nuanta opiniei dumneavoastra arata ca sunteti dezinformat. In concluzie, incercati ca eventualul sprijin sau propunere pe care o aveti sa o amestecati cu lucruri deformate. De altfel saptamana trecuta am avut o discutie constructiva cu domnul deputat William Branza. Daca vorbiti si cu alti colegi evitati propagarea unor informatii false: PDL are nevoie de unitate.