Dezbatere PSD – Propria neperformanță

26 Mai 2011, 1:37 pm

Așa zisa campanie internă a PSD pentru desemnarea unor candidați la alegerile locale din 2012, a devenit o campanie de imagine care demonstrează propria incompetență. Dacă ne readucem aminte sloganul primarului Nichita ”Lucrurile importante au nevoie de timp” și adăugăm ingredientul senatorului Constantinescu ”Să scoatem proiectele Iașului de la naftalină”, avem o imagine foarte clară a lipsei rezultatelor administrației PSD-iste.

Astăzi, de la ora 17.00, PSD-ul descoperă, în sfârșit, că Iașul are aeroport care necesită mai multă atenție. La această discuție, numită impropriu dezbatere atât timp cât se desfășoară doar în prezența simpatizanților, nu se va aminti faptul că Primăria Iașului nu a dat nici un leu la aeroport, la fel cum nu a dat bani nici la Filarmonică, Teatrul Național sau Palatul Culturii. Vor fi cârcotași care vor încerca să spună că iar nu era treaba primăriei, ca și cum nu ar fi fost niciodată important să cauți toate soluțiile la toate problemele. Le răspund amintindu-le cifra zero: zero lei la Filarmonică, zero lei Teatru Național, zero lei la Palatul Culturii și mai ales zero lei la fonduri europene atrase efectiv anul trecut.

Un capitol important poate fi scris de vicepreședintele CJ, domnul Adăscăliței. Îi sugerez ca la instalarea cortului de vicepreședinte CJ să ia în considerare o locație exact în parcarea aeroportului, de unde sunt sigur că demersul său va fi apreciat de potențialii investitori străini și mai ales de ambasadorii care vizitează Iașul.

Pot spune că apreciez faptul că ”Alianța Socialistă”, deși guvernează bine merci județul Iași și mai ales Consiliul Local și Primăria, mai are încă nevoie de timp pentru a face strategii pentru Iași. Mai bine zis, de câțiva ani, de când pe masă sau pe sub masă s-au înțeles întotdeauna transpartinic, fiind guvernați de relația Nichita – Fenechiu, deși de atât de mult timp destinele Iașului au fost în atenția și gestiunea lor, descoperim astăzi că nu au avut nici o strategie și că abia acum au nevoie de dezbateri.

Este evident faptul că sesiunea de vară a dezbaterilor organizate de PNL și PSD nu este decât o campanie de imagine fără nici o finalitate serioasă privind sprijinirea proiectelor Iașului. Argumentul pentru această afirmație este chiar guvernarea locală care se află sub controlul lor de ani de zile. Dealtfel, senatorul Constantinescu, fără să își dea seama recunoaște pe față că proiectele Iașului trebuiesc scoase de la naftalină. Pe de altă parte, dezbaterile liberalilor socialiști nu sunt altceva decât o palmă primarului Nichita, care deși este primar de 8 ani de zile nu a avut în agendă asemenea dezbateri și foarte interesant, este pasiv atunci când liberalii dezgroapă subiecte care țin de performanța lui.

Dacă dorește subiecte serioase, Nichita ar trebui să sugereze colegilor săi de partid să meargă prin cartierele Iașului și prin județ și să vadă proiectele neîndeplinite, să numere gropile din străzile modernizate, etapa I, parcurile de copii uitate definitiv, dezastrul privind mizeria din așa zisele parcări din cartiere, numărul maidanezilor și mirosul “de vară” din mijloacele de transport în comun. Ar trebui să ofere soluții pentru eficientizarea regiilor și societăților din subordinea administrației locale aduse toate la limita falimentului și cu o calitate a serviciilor dezastruoasă.

Comentarii (7)

andrei26 Mai 2011, 3:11 pm

Buna ziua! Imi cer scuze daca supar, dar mi se pare de un umor grosier, mult prea negru, ca un reprezentant al PDL sa mai vorbeasca in ziua de astazi despre “neperformanta” altora. Paiul ca paiul, dar cu barna ce-ati facut?

Paduraru Nicusor26 Mai 2011, 4:25 pm

Andrei, daca nu vrei sa vorbim despre Iasi spune clar ca sa se inteleaga sensul interventiei tale, stiu ca te doare la primarie ori de cate ori am ceva de zis. La urma urmei e evident ca evenimentul organizat de PSD nu aduce nimic nou si e doar de imagine politica. E ceva ce poate fi contrazis in ce spun? Ma indoiesc, asa ca perceptia de umor grosier sau negru se datoreaza poate acceptabilitatii prea mari pe care o oferi actualei administratii iesene.
Deasemenea din cate stiu eu Nichita e primar, el are majoritatea si responsabilitatea deciziilor asa ca … despre ce vorbim? Inteleg de ce nu vrei sa vorbim despre asta, daca vrei sa trecem la neperformanta altora ok, hai sa discutam atunci si despre opinia lui Isarescu legata de neperformanta guvernului liberal in 2008 care a fortat masurile extreme ale actualului guvern, neagreate de populatie.

Un prieten26 Mai 2011, 6:35 pm

“Alianta Socialista” si alte expresii din cele scrise de dumneavoastra credeam ca fac parte doar din reportoriul unor indivizi precum Popoviciu, Boc sau la nivel micro, Spanu.

Va stiam un om ponderat care isi calculeaza cu grija adjectivele. Faptul ca si dumneavoastra ati renuntat la echilibru demonstreaza ca situatia nu e roza la PD. ( ca sa fiu in aceeasi nota cu dumneavoastra )

cetatean27 Mai 2011, 12:11 am

Mai Nicusor iar ai glas?Chiar ai atata tupeu sa spui ca nu avem aeroport pentru ca nu da Nichita bani?Vezi-ti mai bine de colegiul tau de NICOLINA SA care tocmai este demontata si va fi vanduta pe doi lei catre cehi sau unguri.Stiai ca media salariilor din NICOLINA este 3200 lei?Ce naiba pazesti?Cenzureaza si post-ul asta incompetentule!!!

Paduraru Nicusor27 Mai 2011, 10:17 am

@un prieten: Cat de ponderat ar trebui sa fiu atat timp cat Iasul a ajuns pe ultimul loc in ceea ce priveste dezvoltarea economica? Cat echilibru este necesar atunci cand vad ca Iasul a cheltuit efectiv sub 1% fonduri europene anul trecut? Cat priveste “Alianta Socialista” poate e dur spus insa intrarea in ACD a PNL cu PC-ul lui Voiculescu nu e o expresie ci o realitate, iar USL-ul nu e adjectiv ci o alianta inregistrata la tribunal.
Revenind la Iasi, e sezonul sondajelor si al dezbaterilor, e un lucru laudabil ca idee si la prima vedere insa e ca si cum in minutul ’70 antrenorul face brusc dezbatere pentru a avea o strategie a meciului. Pina atunci ce a facut ar fi singura intrebare corecta.

Paduraru Nicusor27 Mai 2011, 10:27 am

@cetatean: evident ca am dreptul sa cenzurez, insa e bine sa se vada asemenea opinii mai ales atunci cand sunt “calificate” vorbind de unguri sau cehi. Mai e prin presa locala un cotidian “obsedat” de subiect dar nu pentru a arata coruptia de acolo ci pentru a proteja interesele de imagine ale celor care au generat problemele Nicolina, poti continua sa scrii acolo daca simti nevoia. Apropo, Nichita chiar nu a dat niciodata nici un ban pentru aeroport, nu vad de ce acest aspect nu e bine sa fie cunoscut, mai ales ca ieri a vehiculat nevoia unui parteneriat cu CJ-ul, de ce nu a facut asta pina acum?

Andrei27 Mai 2011, 2:25 pm

Buna ziua ! Am urmarit azi cu interes sedinta de la C.J si sincer va spun ca m-a busit rasul de cat tupeu dau dovada consilierii PD-L cerandu-le demisia celor doi vicepresedinti pe motiv ca sunt suspectati de acte de coruptie. Eu consider ca sunteti un om corect si de aceea va intreb pe dumneavoastra : Cum de nici un consilier sau parlamentar PD-L nu a cerut demisia Prefectului Tomaseschi care este implicat in mai multe fapte de coruptie si este cercetat de DNA in mai multe dosare ? Nu cred ca si dumneavoastra ca si doamna M POPA puteti sa sustineti ca nu ati vazut in presa locala rechizitoriul lui Istrati in care era clar mentionat numele prefectului Tomaseschi si faptul ca DNA continua cercetarile in celelalte dosare in care este implicat acest prefect. Daca nu l-ati vazut, saptamana viitoare am sa va las eu o copie a rechizitoriului la biroul dumneavoastra. Am vazut si conferinta de presa din 20 mai cand doamna M POPA a afirmat in fata presei ca dumneaei nu stie de implicarea prefectului in acte de coruptie si ca in momentul cand va auzi asa ceva ii va cere demisia public. Deci cu alte cuvinte nimeni din PD-L Iasi nu a citit presa locala din Ianuarie si pana acum . Cum comentati toate aceste intamplari si care este parerea dumneavoastra ? Am sa-i dau si doamnei M.POPA o copie a rechizitoriului si atunci as vrea sa vad atitudinea dumneaei si a celorlalti din PD-L Iasi. Va doresc succes in continuare si astept un raspuns de la dumneavoastra !