Inițiativă legislativă

13 August 2011, 11:06 am

În legislația actuală, modalitatea alegerii viceprimarilor și vicepreședinților de consilii județene permite negocieri politice în urma cărora de foarte multe ori ajung să devină demnitari aleși ai unor partide care nu au o reprezentativitate deosebită în rândul electoratului.

Deputatul Nicușor Păduraru anunță că la începutul sesiunii parlamentare va depune o inițiativă legislativă de modificare a legii 215/2001, alegerea viceprimarilor și a vicepreședinților urmând să țină cont de rezultatul electoral, în ordinea procentelor obținute, posturile fiind ocupate din rândul consilierilor aleși ai grupărilor politice cu rezultatele cele mai bune.

„Nu de puține ori, membri ai unor partide mici au devenit viceprimari sau vicepreședinți de consilii județene fără a se putea spune că formațiunea politică din care fac parte are argument electoral, fără a exista o justificare în procentele obținute în urma scrutinelor electorale. În aceste condiții, cetățenii ajung să fie reprezentați de oameni despre care nu se poate spune că au fost doriți de electorat. Partide de buzunar, fără proiecte politice serioase, ajung să dețină funcții de demnitate publică doar în baza unor negocieri politice pe care nu le consider justificate democratic.”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Deputatul Nicușor Păduraru va solicita opinia structurilor asociative ale administrației publice locale precum și din partea unor organizații neguvernamentale și societatea civilă, în așa fel încât inițiativa legislativa să răspundă cât mai corect realităților democratice din România.

Comunicat de presă transmis în data de 13 august 2011.

Comentarii (2)

anca14 August 2011, 6:43 pm

Este 14 august si inca nu curge apa calda… :( Mi-as pune centrala [ nu am caldura de la CET, doar apa calda ], insa blocul nu dispune de gaz.. :( In aceasta situatie ce s-ar putea face? O centrala electrica? Un boiler? Cum s-ar putea aduce gaz intr-un bloc care cica nu are nu stiu ce “aerisire”? Multumesc

Paduraru Nicusor15 August 2011, 10:57 am

Gaz metan, daca nu exista, se poate aduce in orice bloc din Iasi, costurile difera in functie de reteaua existenta in zona. Nu stiu ce sa va raspund legat de aerisiri, e o problema tehnica insa nu exista nu se poate, va spun asta ca inginer. Decizia va apartine, nu inteleg ce fel de bloc e cel in care locuiti.