Procesul rușinii de la CET, marcă înregistrată USL

19 August 2011, 11:38 am

Faptul că PSD-ul și PNL-ul sunt lipiți ca ventuzele și se pupă politic și administrativ la Iași nu mai e demult o noutate. La fel și în Consiliul Local, când PSD-ul are nevoie de votul liberalilor aceștia sunt muți precum peștii, fiind remarcabilă și istorică tăcerea penelistă și lipsa oricărei opinii la ultima ședință de CL atunci când s-a decis pornirea caruselului juridic de anihilare a CET Iași.

Penibilul unor realități devoalate de gurița naivă a unor pioni ai înțelegerilor Nichita – Fenechiu, îmi depășește însă orice așteptare. Faptul că la CET Iași a fost angajat Mugur Cozmanciuc pe un post de care CET nu a avut niciodată nevoie, director marketing, nu mai revoltă pe nimeni, mai ales că la pachet, serviciile juridice pentru CET sunt asigurate de o doamnă prezentată de media ca fiind remarcată pentru că este și avocata lui Fenechiu. Să iei 30.000 de euro pe an de la o firmă făcută bucăți de managementul defectuos girat de primărie, e o nesimțire aranjată pe care nu o mai taxează nimeni. Că ambele ventuze sunt cumva proprietate marca Fenechiu, nici asta nu mai surprinde.

Surprinde însă naivitatea unor declarații juvenile care demonstrează profunda experiență în management și în conducere a celor care au pierdut ”procesul rușinii” de la CET. Motive precum faptul că ar fi cedat unor presiuni ale unor instituții privind forma scrisă a documentelor înaintate justiției, arată că respectivii înghit găluștele nichitiene fără să respire, iar rolul lor pentru care sunt plătiți nu se justifică, ar fi putut să fie utilizați doi vânzători de la tarabele din Piața Nicolina că nu era nici o diferență. Scuzele anunțate public îi descalifică de fapt profesional. Asta înseamnă nu numai că nu își merită banii, explică însă cu subiect și predicat faptul că angajarea serviciilor juridice ale CET a fost o făcătură de 2 lei pe banii publici, ca o mică înțelegere printre multe altele între Nichita și Fenechiu.

Este adevărat că au existat discuții pentru ca Iașul să primească sprijin de mai multe forme în vederea revenirii la normalitate corespunzător furnizării de apă caldă și căldură. E adevărat că Nichita și-a îmbrăcat pantalonii maro atunci când și-a turnat cenușa CET-ului în cap, iar parlamentarii PDL au înțeles că oricâte palme politice ar înroși obrazul lui Nichita, asta nu ține loc de apă caldă și căldură. E util să reamintesc faptul că în cursul zilei de luni va avea loc o întâlnire la București între reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei precum și din partea unor primării ale marilor orașe, discuție care va tranșa termenii alocării subvențiilor, inclusiv pentru Iași.

Cel mai mult mă surprinde însă imensul “umor” de care dau dovadă unele autorități ale statului, de toate felurile, culorile sau serviciile. Cât de prost poți să fii dacă lucrezi în acele zone sau cât de corupt, dacă asemenea situații publice care arată în mod evident că banul public este jucat pe aranjamente, nu se văd și nu generează nici o cută pe fruntea lor senină și semeață?

P.S.: Apropo, dacă serviciile juridice de la CET încă se bazează pe prestația doamnei avocat, cum se justifică studiul ținut la secret de Nichita efectuat de Casa de Avocatură Țucă, Zbârcea și Asociații, studiu care e de fapt manualul juridic în baza căruia s-a pornit caruselul CET-ului? Cum de nu îl cere nimeni și nu întreabă cât costă și cine l-a plătit?

Comentarii (4)

Liviu19 August 2011, 4:32 pm

Domnule Paduraru dar nu va dati fata mare ptr ca au votat si consilierii PDL “caruselul CET” . Ce ziceti? Inseamna ca nici PDL nu este strain de vreun potential balta. Nu ca da? :) )

flory19 August 2011, 8:18 pm

De ce nu ne spuneti dvs? Nu-i de datoria dvs sa devoalati si sa dejucati toate planurile care i-ar face sa sufere pe ieseni? De ce nu aveti curaj sa iesiti public si sa spuneti tot ce stiti? Ascunderea unui adevar este minciuna. De la inceputul meciului CET ati stat pe banca de rezerva, ceea ce iesenii nu au apreciat. Ori aratati putere si spuneti tot ce stiti, ori va vedeti de treaba, ca-i clar ca sunteti tare numai in discurs.

admin29 August 2011, 9:09 am

@Liviu: Stiu asta, asta nu schimba insa cu nimic cele scrise de mine. In fapt nu e nici o legatura, la fel cum argumentul primarului legat de apa calda la gradinite nu e deloc legat de hotarirea votata de CL inclusiv unii colegi de-ai mei. Colegii mei de exemplu au dorit sa dea un semnal pozitiv unei probleme esentiale pentru ieseni, desi nu e nici o legatura cu situatia apei calde. Vorba unui coleg din alt judet: nu s-a schimbat nimic decat un tom de hartii, nu a venit nici un investitor, nu s-a modernizat nimic, e aceeasi uzina si atunci ce e atat de mare schimbare si tensiune politica?
@flory: Exact asta fac! Spun ceea ce se vede cu ochiul liber, asa ca ma fac ca nu inteleg … nuantele legate de discurs sau iesiri publice, presupun ca esti dependenta de USL altfel ai fi avut puncte de vedere fata de cei responsabili cu adevarat. Inainte de a imi exprima opiniile, astept pe cei responsabili direct sa isi faca treaba, altfel ce rol mai au toti ceilalti din jurul nostru platiti de noi toti exact pentru asta? Cat priveste tot ce stiu, eu nu am nimic de ascuns, momentul insa il aleg singur. Oare nu cumva chiar CET-ul e cel care ascunde, ca doar nu e turbina Iasului la mine in apartament. V-as intreba ce parere aveti despre competenta celor mentionati, amandoi am constatat eroarea lor nu am produs-o noi.