Deputatul PDL Nicușor Păduraru propune soluții pentru cadrele MAI în curs de disponibilizare

2 Septembrie 2011, 1:38 pm

Restructurările efectuate în cadrul Ministerului Administrației și Internelor au generat situații sociale deosebite pentru persoanele care au fost puse la dispoziția unității, în fapt au primit preavize cu termene în perioada imediat următoare.

Deputatul Nicușor Păduraru a primit în audiență mai multe persoane, din cadrul Ministerului Administrației și Internelor – Poliția de Frontieră Iași, fiindu-i prezentate atât cazuri sociale deosebite cât și soluții alternative care necesită sprijin guvernamental. Sunt de exemplu persoane care de peste 15 ani și-au desfășurat activitatea ireproșabil în cadrul structurilor Ministerului Administrației și Internelor, situația disponibilizării expunându-i însă la dificultăți de integrare în câmpul muncii datorită profesionalizării stricte.

Ca urmare a acestor discuții, deputatul a transmis o scrisoare către Ministrul Adminsitrației și Internelor, domnul Traian Igaș, sugerând inițierea unor demersuri guvernamentale comune cu Ministerul Justiției, pentru că la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) există de mai mult timp o nevoie de personal neacoperită. În acest fel, ar putea fi rezolvată situația unui număr de aproximativ 500 de persoane care să fie preluate în vederea integrării în structurile ANP.

Am sugerat domnului Ministru inițierea unui memorandum care să fie prezentat Guvernului, realizat ca urmare a unor analize efectuate de reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Justiției. Transferul sau preluarea unor cadre specializate din structurile militarizate ale MAI ar fi o soluție care ar ajuta foarte mult atât pe cei aflați într-o situație deosebită cât și pe familiile acestora. Ar fi mai simplu și mai ieftin pentru Guvern și Ministerele respective să fie preferată transferarea unor funcționari publici cu statut special, în locul disponibilizării acestora și în același timp a organizării unor concursuri în cealaltă parte. Sunt convins că experiența și calificarea profesională a cadrelor MAI pot fi asimilate ușor de către nevoile Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Deputatul Nicușor Păduraru consideră că în urma unor discuții asupra acestui subiect, reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Justiției vor putea identifica și soluții agreate de Ministerul de Finanțe, care să fie prezentate Guvernului în vederea unor rectificări bugetare necesare finalizării unui asemenea demers.

Comunicat de presă transmis în data de 2 septembrie 2011.

Comentarii (1)

Jurnal de blogger2 Septembrie 2011, 9:34 pm

[...] Oprea: Candidaturi, pe alese Nicusor Paduraru: Solutii pentru cadrele MAI in curs de disponibilizare [...]