Ți-ai reabilitat termic locuința pe cheltuială proprie? Poți să scapi de impozitul pe clădire minimum 7 ani

12 Septembrie 2011, 1:17 pm

Toți cei care și-au reabilitat fațadele clădirilor în care locuiesc, atât pentru protecție termică cât și eventuale lucrări arhitecturale, pot beneficia de scutiri la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă pe minimum 7 ani la reabilitările termice și minimum 5 ani la refaceri arhitectural-ambientale ale locuințelor.

Pentru a fi posibile aceste facilități, Primăria Iașului va trebui să pună în aplicare o Hotărâre de Consiliu Local, care să fie votată în prima ședință. Deputatul Nicușor Păduraru a pregătit forma juridică a proiectului de Hotărâre de Consiliu Local pe care a pus-o la dispoziția colegilor săi, consilieri municipali PDL, pentru a fi înregistrată și analizată de plenul Consiliului Local al Municipiului Iași.

„Toți cei care au executat lucrări de reabilitare termică pe cheltuială proprie au dreptul la o scutire de impozit pe clădiri de minimum 7 ani. Sper să fie analizată cât mai repede în prima ședință de Consiliu Local, la această inițiativă va putea fi pusă în discuție doar perioada de timp în care se va aplica, legislația prevede un minim iar consilierii pot să decidă pentru o perioadă mai mare”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Actul normativ în baza căruia se oferă această facilitate este Ordonanța Nr.30 din 31.08.2011 pentru modificarea și completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Cadrul legal fiind creat, pentru acordarea efectivă scutirii de la plata impozitului, mai este necesar doar ca la nivelul autorităților locale acest lucru să fie validat printr-o Hotărâre de Consiliu Local.

Comunicat de presă transmis în data de 12 septembrie 2011.