Am avut dreptate! Găinăria Primăriei Iașului cu locuințele ANL e desființată de minister

27 Octombrie 2011, 1:42 pm

În data de 6 septembrie anunțam disponibilitatea de a oferi asistență juridică gratuită la cabinetul parlamentar pentru sprijinirea celor care locuiesc în cartierul ANL- Moara de Vânt Iași.

Reamintesc faptul că locatarii respectivi erau somați de către Primăria Municipiului Iași să opteze pentru cumpărarea sau concesionarea terenului de sub locuințele construite prin credit ipotecar. Această solicitare nu ținea cont de faptul că terenul aferent construcțiilor a fost pus la dispoziția beneficiarilor spre folosință gratuită pe toată durata de existență a construcțiilor și că acest aspect era consfințit prin hotărâri ale Consiliului Local și Convenții încheiate între ANL și Consiliul Local al Municipiului Iași.

Sesizarea făcută către reprezentanții primăriei, autorii demersurilor abuzive pe care le-am acuzat public, a fost tratată cu indiferență, răspunsul public al primarului Nichita oferind o imagine foarte clară a nivelului de competență folosit în exercitarea atribuțiilor publice: “În căutare de glorie mediatică, datorată probabil de campania electorală internă din PD-L Iaşi, deputatul Păduraru Nicuşor iese la rampă cu un nou spectacol ratat de imagine şi comunicare publică prin care reclamă abuzuri fictive ale municipalităţii ieşene.

Răspunsul și clarificările primite din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului confirmă punctul meu de vedere considerând în esență că “solicitarea DAPPP a Municipiului Iași cu privire la exprimarea unei opțiuni privind concesionarea sau cumpărarea terenului este lipsită de orice temei”.

Prin urmare solicit primăriei să înceteze presiunile ilegale la adresa acelor cetățeni. De asemenea îl sfătuiesc pe primarul Nichita să își folosească talentul scriitoricesc într-o eventuală încercare de a intra în Uniunea Scriitorilor, iar exprimările din răspunsul anterior confirmă faptul că domnul primar Nichita lucrează mai puțin în interesul ieșenilor fiind preocupat mai degrabă de imagine politică.

Domnule primar, aveți soluția legală, nu mai aveți pe cine să dați vina, prin urmare nu vă rămâne decât să puneți în aplicare prevederile legislației în vigoare în semn de respect față de cei pe care îi reprezentați, indiferent dacă v-au ales sau nu. Aș aprecia pozitiv, dacă ați evita să mai dați un răspuns la acest comunicat, singura atitudine corectă pe care v-o sugerez poate fi primită de locatarii din cartierul ANL-Moara de Vânt sub forma unei scrisori adresate acestora prin care vă cereți scuze pentru abuzurile făcute.

Comunicat de presă transmis în data de 17 octombrie 2011.

Mai jos aveți atașat răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.