Metoda sovietică

15 Noiembrie 2011, 2:48 pm

Nu fac referire la declarațiile Președintelui Senatului, domnul Mircea Geoană, din ziua de ieri, legate de reconfirmarea unui caracter bolșevic în deciziile din interiorul PSD. Fac însă referire la desantul de astăzi a autorităților locale în Str. Decebal, Nr.1, trecerea prin zonă a reprezentanților Termo Service și ai primăriei finalizându-se cu debranșări în forță, calorifere tăiate și familii rămase în perioada următoare să suporte venirea iernii.

În data de 3 octombrie 2011, transmiteam o scrisoare deschisă către Consiliul Local și către primarul Gheorghe Nichita, solicitându-i să analizeze dificultățile ieșenilor din aceeași zonă și să identifice soluții inclusiv măsurile necesare pentru aducerea la normalitate a situației locatarilor. Ceream de fapt dialog, se pare însă că nu a existat acest subiect pe agenda consilierilor locali, la cabinetul parlamentar am primit un răspuns de la Salubris cu fotografia unor trotuare înainte și după o repriză de curățenie la o altă locație din aceeași zonă și anume căminul dinspre Podul de Piatră.

De ce consider că stilul de azi aduce aminte de bolșevismul sovietic din anii 50? Pentru că s-a ales cea mai nepotrivită zi și cel mai nepotrivit mod de a atrage atenția locatarilor de acolo că nu e în regulă. În plină perioadă de răcire accentuată reprezentanți ai administrației locale iau măsuri chirurgicale, fără să fi avut un minim dialog decent. Este adevărat că sunt mulți locatari rău platnici și că e firesc să se solicite corectitudine însă pentru a fi convingător nu cred că trebuie să îi iei caloriferul unei familii cu copii mici exact atunci când frigul devine amenințător.