Urarea lui Victor Ponta de 1 decembrie – să-mi îndepliniți dorințele

2 Decembrie 2011, 1:24 pm

Pe TVR Cultural a fost difuzată de mai multe ori, o emisiune realizată cu cei doi lideri ai USL (parcă erau trei) Crin Antonescu și Victor Ponta.

M-a surprins naturalețea unor declarații spuse în viteză la sfârșitul emisiunii de către Victor Ponta. Întrebat fiind ce anume le dorește românilor de 1 decembrie, acesta a răspuns senin că le dorește să îi fie alături anul următor. La fel de senin a continuat dând de înțeles că dacă nu a stat lângă fiul său de Sf. Andrei și a mers la Cluj, înseamnă că cetățenii îi cam sunt obligați față de gestul pe care l-a făcut. Dacă nu se prinde nimeni de tupeul din spatele unei asemenea atitudini atunci avem o problemă de percepție elementară a respectului față de cei din jurul nostru.

Aș fi vorbit și de egoismul dublat de naivitate, asemenea urări de tip să-mi înghițiți dorința, arată cât de departe se află junele bolșevic de o atitudine echilibrată și de bun simț. E în același timp recidivist în declarații televizate de acest gen. În urmă cu câteva săptămâni, pe un alt post de televiziune național, făcea referiri amenințătoare către oamenii de afaceri care îndrăznesc să realizeze lucrări de infrastructură în timpul acestei guvernări. Atenție, li se adresa direct, prin intermediul televizorului, amenințându-i că sunt cumva colaboratori ai Elenei Udrea și al Guvernului Boc și că va avea grijă de ei atunci când va ajunge la putere, făcând referire la plățile care trebuiesc făcute pe măsura realizării investițiilor.

Din mediul de afaceri, din prudență probabil sau mai bine zis din mult mai multă inteligență, nimeni nu și-a exprimat regretul față de puseul de paranoia comunistă a junelui Ponta și nu i-a atras atenția că epoca feudală sau perioada comunistă sunt istorie și nu actualitate. Nu aș fi scris despre deviațiile de atitudine și ieșirile paranoide ale lui Ponta. Am văzut însă cum arată urarea lui Ponta către români de 1 decembrie și am considerat că merită să fie cunoscută.