Povestea calului în versiunea Fenechiu

15 Decembrie 2011, 1:08 pm

Nu e o glumă. Chiar așa și-a început prezentarea amendamentului pentru autostradă deputatul Fenechiu în plenul Parlamentului, afirmând cu nonșalanță că va vorbi de … legea calului. O reacție la fel de … coerentă a avut și colegul său, deputatul Adomniței, într-un alt discurs, aparent interesat de soarta Filarmonicii și a finanțării lucrărilor de acolo. Ambii nu au pierdut ocazia să își expună opiniile afișând zâmbete de superioritate și aruncând fără jenă acuze și vorbe fără acoperire, evitând sistematic argumentele unor realități logice.

Am citit cu surprindere comunicatele lui Fenechiu pe subiectul amendamentelor sale. Ca și cum doar el iubește Iașiul și ajută proiectele prioritare cum ar fi aeroport, autostradă sau filarmonică. Adicătelea el trage din greu mediatic și restul sunt niște răutăcioși care se opun muncii lui de brigadier fruntaș în munca politică. Că i se vede de la o poștă interesul în politică nu am nici o îndoială. Rămâne doar să privești unde trebuie.

Invocând legea calului, deputatul Fenechiu își arată ironic disprețul natural și involuntar față de prima tribună a României. Dealtfel i-a mai scăpat un porumbel în propriul discurs argumentând că “de prea mult timp mințim vorbind de autostradă”. Nu a pierdut ocazia să arunce invective către senatorul Oprea și parlamentarii PDL ieșeni, reluate dealtfel și în comunicatul de presă. Nu am mai văzut acest gen de limbaj mincinos și agresiv la niciunul din parlamentarii din alte județe, chiar și atunci când au opinii diferite.

O clarificare necesară: Autostrada Iași-Târgu Mureș este o prioritate pentru toți parlamentarii ieșeni, indiferent de partidul politic din care fac parte. Ca orice alt proiect de o asemenea anvergură, el parcurge etape care decurg consecutiv. Au fost realizate studiile de prefezabilitate și fezabilitate, iar în momentul de față este în lucru proiectul tehnic care va fi finalizat până în iulie 2012. Începerea efectivă a investiției va fi discutată în mod evident după recepția proiectului, acesta va permite definirea clară a documentației care va determina fie organizarea licitațiilor necesare lucrărilor fie angajarea într-un parteneriat public-privat, dacă se va alege această variantă ca soluție de finanțare. Prin urmare, amendamentul la buget pentru autostradă nu a fost respins pentru că nu s-ar dori realizarea acestei investiții. Forma amendamentului însă cerea începerea lucrărilor prin alocarea unei sume la plezneală, ca și cum suntem la grădiniță și nu înțelegem stadiul demersurilor legale și fundamentările necesare la un asemenea demers.

Prin urmare, a existat și există interes pentru acest proiect, faptul că proiectul tehnic e în lucru e o dovadă irefutabilă care contrazice și anulează “argumentele” deputatului Fenechiu. O întrebare care îi scapă cu adevărat deputatului penelist: de ce nu a parcurs aceleași etape încă din 2004, imediat după instalarea Guvernului condus de Tăriceanu?