Delațiuni liberale ale unui fost ministru

20 Decembrie 2011, 1:25 pm

Am avut serioase îndoieli dacă merită să reacționez la atacurile mediatice ale deputatului Adomniței pe marginea dezbaterilor la buget legate de autostradă, aeroport, filarmonică, spital regional de urgență. Nu am considerat că merită atenție atât timp cât deputatul penelist a bătut câmpii fără grație pe marginea celor patru obiective, deformând adevăruri pe care și el le știe foarte bine.

Dacă un om minte o dată, îi atragi atenția. A doua oară îl cerți. A treia oară însă ajungi să îi oferi corecția potrivită. În urmă cu doi ani, același deputat afirma într-o emisiune televizată pe un post local din Iași că a văzut el cum au votat parlamentarii PDL contra Iașiului, menționându-l atunci expres pe deputatul Petru Movilă. Probele care arată fără dubii că deformează realitatea, nu au generat din partea sa cuvenitele scuze publice. Anul trecut domnul deputat Adomniței a recidivat aruncând din nou aceleași acuze. Nici atunci nu și-a cerut scuze. Anul acesta a comis-o din nou afirmând că “…la absolut toate amendamentele la buget importante pentru Iași, echipa domnului Oprea nu numai că nu a susținut interesele Iașiului ci, cu excepția domniei sale, toți cei nouă parlamentari ai Puterii au lipsit din sală”. Nici acum nu cred că își va retracta afirmațiile mincinoase.

Îl informez pe domnul deputat nu numai că am fost tot timpul în sala de plen, mai mult, am avut neplăcerea să-i ascult exact discursurile jenante la care face referiri, dealtfel am și acuzat comportamentul și limbajul degradant generat și de el și de deputatul Relu Fenechiu. Nu am crezut însă că “povestea calului” lansată de Fenechiu de la prima tribună a țării e atât de contagioasă și nici nu înțeleg de ce se preferă aruncarea celor patru obiective într-o ceață mediatică atât de insistentă. Adevărul pe marginea celor patru obiective a fost explicat pe larg de majoritatea parlamentarilor ieșeni, menționez în ordine cronologică pe deputatul Petru Movilă, subsemnatul , senatorul Dumitru Oprea sau senatorul Mihaela Popa.

Domnule deputat, calitatea de fost ministru al educației ar trebui să vă genereze măcar din respect un comportament și o ținută pe măsura acelei demnități. Nu mă aștept la retractarea unor delațiuni care vă caracterizează se pare de mai mulți ani. Voi constata probabil, cu regret, că onoarea nu e una din calitățile politice utile în politică pe care să o oferiți Iașiului cu deferența cuvenită.