Responsabilitatea de a fi folositor

4 Ianuarie 2012, 1:39 pm

Un nou an, alte noi provocări. Aș vrea să fie un an al bunului simț, deși nu avem prea mari șanse. Nu de alta, însă secretele seducției politice nu prea includ arme precum bunul simț sau realismul. Se și vede din comportamentul public al unor lideri politici intens mediatizați.

Seducția politică va fi cumva gestionată și de mine. Nu sunt însă prea dotat cu capacitatea de a oferi circ estetic. Așa că voi fi nevoit să mă și “rup” cumva de scena politică generală pentru a mă individualiza local. Oferta de seriozitate și capacitatea de a fi folositor ar trebui să fie preferabilă jocurilor de imagine iar eu insist în continuare să îmi păstrez stilul. Nu înseamnă că voi evita oferta de echipă, nu poți fi eficient de unul singur însă nici nu vreau să îmi asum deficiențe de integritate sau etică care nu mă caracterizează.

Haosul generalizat al autorității fără responsabilitate, a determinat în percepția publică o pierdere a capacității de a separa și identifica cauza de efect. La ora actuală nimeni nu distinge administrația centrală de cea locală iar efectele răului suprem numit criză mondială au la noi în țară explicații nerealiste centrate pe politic și mai puțin pe comportamentul socio-economic.

Vreau un an cu lumină. Un an în care să fie preferați cei care au un cult pentru a fi folositori celor din jur. Mă interesează mai puțin sau chiar deloc personajele bântuite de minciună sau lipsa propriei demnități. Lumea lor nu îmi aparține. Vă doresc succes și vouă celor onești și înțelepți.

Voi candida din nou pentru Parlamentul României însă nu exclud și alte provocări majore. Prioritara va fi capacitatea de a fi folositor ieșenilor. Cine se teme de mine politic e bine să își cultive temerile, va avea motive serioase.