Domnule primar, istoria Iașiului merită răspunsuri decente și nu atacuri la persoană!

20 Ianuarie 2012, 6:11 pm

Primarul Gheorghe Nichita și-a exprimat astăzi un punct de vedere față de reținerile mele legate de distrugerea unei suprafețe de 12.000 mp și săparea unei gropi de 7 m adâncime. Este vorba de construcția unei parcări subterane în spațiul dintre Mitropolie și Teatrul Național. Acest proiect corespunde finanțărilor din fonduri europene pe Pol de Dezvoltare Regională de aproximativ 116 mil. Euro pe care Iașiul ar trebui să le folosească integral.

Din nefericire, Primăria Iașiului nu a avut performanța de a depune proiecte bine întocmite care să fi consumat toți banii europeni alocați. S-a ajuns în situația ca până pe 15 februarie să fim nevoiți să corectăm pompieristic neperformanța ultimilor doi ani în care ar fi fost timp să se facă documentațiile corecte. Tot din păcate, ieșenii nu au știut că se dorește construcția unei parcări subterane ci doar că se reface parcul de deasupra, ceea ce poate fi numit minciună prin omisiune.

În cursul zilei de ieri am lansat un apel constructiv pentru dialog cu specialiști atunci când proiectele noastre pot distruge vestigii arheologice importante pentru istoria și identitatea Iașiului. La un mesaj care ar fi trebuit să însemne reflecție, primarul Iașiului a făcut același gest pe care îl repetă de fiecare dată când pun întrebări publice despre subiecte importante. A preferat să atace interlocutorul în loc să răspundă.

Sunt nevoit să îi atrag atenția în mod public că jignirile domniei sale, nu pot să fie un răspuns de bun simț la o întrebare de interes public. Sunt de asemenea nevoit să îi dau de înțeles că familia și simbolurile Iașiului ar trebui să îl facă să aibă decență atunci când vorbește despre ele. Îi las pe ieșeni să tragă concluziile pe care le consideră potrivite.

Comunicat de presă transmis în data de 20 ianuarie 2012.