Ipocrizie uselistă marca Fenechiu

21 Ianuarie 2012, 7:43 pm

Ponta și Antonescu trimit scrisori către Parlamentul European prin care cer imperativ blocarea României și determină europarlamentari din alte țări să ne atace interesele naționale. Văd un Crin Antonescu care face trimiteri la fostele structuri când vorbește de lideri ai puterii, deși a primit oficial zilele trecute în prima linie politică a PNL pe Roșca Stănescu, un controversat dar foarte demonstrat individ legat exact de acele structuri mult hulite. Adică PNL a îngropat securea lustrației definitiv iar Brătienii pot să uite de moștenirea istorică lăsată liberalilor, pierduți sub umbra întunecată a unei social democrații care acoperă ultimele stafii ale comunismului.

Lista erorilor de atitudine politică și demersurilor ipocrite continuă cu ieșiri publice mincinoase care au depăsit orice limită a bunului simț. Ce să mai înteleagă un om obișnuit la o avalanșă de inepții politice aruncate cu nonșalanță și iresponsabilitate? De ce se amestecă problemele reale ale românilor cu atât de multă minciună și obsesie pentru putere? Mai poate pune cineva prețul corect pe cei din USL, care ar vrea să fie alternativă mai degrabă imediată decât democratică?

USL a cerut săptămâna trecută imperativ sesiune extraordinară a Parlamentului României gândind probabil că puterea nu va răspunde favorabil. Răspunsul a fost însă favorabil, la cât de multe nemulțumiri justificate au românii, era și firesc. Decizia conducerii camerelor Parlamentului este prin urmare răspunsul la solicitarea opoziției, adică PSD si PNL, din care face parte și deputatul Relu Fenechiu. Deputatul uselist iese însă public și dă de înțeles că parlamentarii nu au ce căuta la București la sesiunea extraordinară convocată de șefii săi ci în strada alături de oameni.

Cât de nesimțit poți fi Relule? Adică mă determini cumva să plec la București în sesiune extraordinară, inclusiv pentru onorarea zilei de 24 Ianuarie, și după ce se ia decizia cerută de tine mă anunți senin că vei chiuli de la serviciu’. La fel și parlamentarii Ponta și Antonescu, probabil că nu vor fi la București la ședinta extraordinară convocată chiar de ei, ci la Iași în Piața Unirii.

Nu a existat an de când fac politică să nu fiu prezent în 24 Ianuarie în Piața Unirii. Și anul acesta am sperat că USL nu va forța sesiune extraordinară exact în zilele de 23 și 24 Ianuarie, pentru a putea fi prezent în piață. Știu că li s-a cerut liderilor USL să ia în considerare acest lucru, pentru a onora ziua de 24 Ianuarie, Iașul, Focșaniul și istoria Unirii de la 1859 în mod distinct. Nu au vrut să țină cont.

Constat că de fapt liderii USL nu vor sub nici un chip să intre pe făgașul politic al echilibrului și bunului simț la care fac tot timpul referire. Cheamă la dialog, organizează mitinguri și revoluții mediatice însă lipsesc chiar ei de la masa soluțiilor politice. Nu m-ar mira ca la Iași, Fenechiu să se ia din nou de mână cu primarul PSD Gheorghe Nichita și să transforme o zi sfântă pentru ieșeni în panaramă politică. Relule, bărbații politici care au scris istoria Unirii Principatelor din 24 Ianuarie 1859 și au inițiat o parte din istoria României moderne, au avut alt profil moral și intelectual față de ceea ce tu reprezinți pentru ieșeni. Să nu uiți asta niciodată.