SC NICOLINA SA – câteva precizări

12 Martie 2012, 11:49 am

Sunt întrebat deseori despre cazul SC NICOLINA SA și evoluția sa. E bine de știut că după ce Comisia de Anchetă Parlamentară, pe care am condus-o ca președinte, a transmis către Guvern și DNA raportul comisiei, continuarea demersurilor instituționale nu mai este de competența mea ca parlamentar, fiind transferată către alte instituții. Justiția urmează să îi tragă la răspundere pe cei vinovați de jaful care a avut loc, jaf în care am acuzat mai multe instituții ale statului de complicitate cu grupuri de interese private interesate de falimentarea voită a întreprinderii.

Asta nu înseamnă că nu aș mai fi fost interesat de ce a urmat. Corespondența purtată cu Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA, ANAF(întrebare și răspuns) sau chiar Primul – Ministru, este anexată la acest text. Mi-aș fi dorit ca intervenția statului să fie mai rapidă, ar fi putut fi evitate accelerarea procesului de insolvență finalizat cu falimentare și vânzare de active. Dealtfel, corespondența cu Primul-Ministru include cu probe disfuncții ale autorităților statului și după ce Comisia de Anchetă Parlamentară și-a terminat treaba.

Nu am mai multe detalii, deocamdată dosarul Nicolina SA se află în lucru la DNA – Serviciul Teritorial Iași, după cum se vede dealtfel și în adresele oficiale anexate.