Nu accept lecții civice de la un om care a furnizat note informative securității

29 Martie 2012, 5:10 pm

Declarația primarului Nichita prin care asociază nepotrivit Partidul Democrat Liberal cu Partidul Comunist, este o reacție nefericită a acestuia care demonstrează grave deficiențe de atitudine civică și un populism extrem de ieftin.

Domnul primar Nichita uită faptul că singura formațiune politică care a promovat condamnarea comunismului, fiind extrem de fermă în acest sens, a fost Partidul Democrat Liberal. Acest fapt este de necontestat și face parte din momentele marcante ale istoriei României, fiind un gest apreciat la nivelul țărilor democratice și în special la nivelul Uniunii Europene.

Acest gest nu a putut fi realizat de către Partidul Social Democrat, partid din care exact primarul Gheorghe Nichita face parte. Gestul condamnării comunismului nu ar fi putut niciodată să fie realizat de elita Partidului Social Democrat, o elită cu nostalgii evidente pentru perioada de dinainte de 1989. În fapt și astăzi adevărații conducători ai PSD au rădăcini puternic ancorate în perioada comunistă, domnul Ion Iliescu fiind un exemplu de necontestat.

Domnul primar Gheorghe Nichita a demonstrat astăzi un apetit pentru minciună în spațiul public, făcând o greșeală consistentă atunci când a asociat Partidul Democrat Liberal cu un partid “centralizat precum Partidul Comunist”. Domnule Gheorghe Nichita, cuvintele folosite de dumneavoastră mă determină să vă acuz sever de o mizerabilă atitudine de uitare. Vă readuc aminte că sunteți semnatarul unor note informative către fosta securitate. Chiar dacă justiția a avut un anume punct de vedere, semnătura dumneavoastră va reaminti totdeauna profunzimea caracterului de care dați dovadă.

Comunicat de presă transmis în data de 29 martie 2012.