Trei Doamne și toți … clei

2 Aprilie 2012, 3:50 pm

Cei trei la care fac referire sunt liberalii Relu Fenechiu, Cristian Adomniței și Mugur Cozmanciuc. Astăzi au avut o conferință de presă în care nu au spus nimic nou, însă au scăpat niște porumbei care merită să fie taxați ca atare.

Nu au spus nimic în sensul că au avut același mesaj pe care îl repetă de peste un an atunci când vorbesc despre Aeroportul Iași: că Simirad nu e bun, că reparația pistei actuale nu ar fi în regulă și că ei ar vrea pistă nouă. Pista nouă, adică aceea de 3.000 de metri din proiectul Search Corporation, pistă flexibilă care ar costa … e, și aici abia e surpriza, pentru că liberalii au început să fie sinceri. Deputatul Cristian Adomniței îi taie șefului său de partid toate argumentele de anul trecut legate de cum face Fenechiu acea pistă cu 76 milioane Euro. Cristian Adomniței scapă guguștiucul oferind inginerește prețul corect în opinia lui, adică 30 de milioane Euro.

Las la o parte faptul că cei trei crai își anulează de fapt toate opiniile anterioare și demonstrează un oportunism ieftin exact atunci când ar fi putut să confirme că sunt maturi și că vin în întâmpinarea unui proiect comun extrem de important fără populisme ieftine.

Mâine ar trebui să aibă loc acea ședință de Consiliu Județean de tip dezbatere publică în care reprezentanții Ministerului Transporturilor să explice situația critică a funcționării aeroportului și să ne dea o soluție care să permită intervenția imediată, urmând ca până la sfârșitul acestui an să avem o pistă funcțională de 2500 metri.

Conferința de presă a filialei PNL Iași este în același timp o mare gafă, în contextul în care și ministrul Transporturilor, domnul Nazare și premierul Mihai Răzvan Ungureanu au cerut consens în interesul Iașiului. Acest consens a fost așteptat și de către mediul de afaceri ieșean, reamintesc doar discuțiile de la Camera de Comerț, atunci când a avut loc ședința de guvern la Iași. Domnul Cristian Adomniței primește așadar o talpă zdravănă la candidatura sa pentru președinția CJ chiar de la șeful său de partid, rămas blocat într-o argumentație legată de aeroport nerealistă și cu un cost uriaș nejustificat.